Bancă: Uitați de Nio și Xpeng. Această companie și Tesla vor domina piața automobilelor electrice în 2025

11.03.2021
Bancă: Uitați de Nio și Xpeng. Această companie și Tesla vor domina piața automobilelor electrice în 2025
Elon Musk și Herbert Diess, șeful Volkswagen (Foto: Profimedia Images)

Foarte mulți oameni cred că principalul competitor al Tesla este compania chineză Nio, care a înregistrat o creștere sepctaculoasă anul trecut. O altă marcă inovativă din statul asiatic, care a luat în vizor producătorul auto american, este Xpeng.

Analiștii de la banca elvețiană UBS nu cred, însă, că cele două mărci vor amenința supremația companiei pe care o conduce Elon Musk. Volkswagen și Tesla vor domina piața automobilelor electrice în 2025, potrivit băncii.

Citește și: Creștere de 27.000%. Compania chineză, producătoare de mașini electrice, care visează la coroana Tesla

Instituția estimează că până în 2040 rata de penetrare a mașinilor electrice va ajunge la 100%.

Potrivit analiștilor UBS, grupul german Volkswagen va egala Tesla pe această piață chiar anul viitor, iar ulterior va deveni lider. În 2022, cele două companii vor livra fiecare câte 1,2 milioane de automobile electrice.

Tesla mai are câteva avantaje

Volkswagen Group deține o mulțime de mărci cunoscute, printre care Audi, Porsche, Bentley sau Bugatti. De altfel, compania are atât de multe branduri încât își permite să le transforme pe unele în mărci integral electrice. Cupra, divizia de lux a Seat, este prima, a anunțat Volkswagen.

În Europa, a doua cea mai mare piață pentru vehiculele electrice, compania germană a depășit deja Tesla și are o cotă de piață de peste 20%. Potrivit elvețienilor, titlurile VW au potențialul de a crește cu 57% în următoarele 12 luni.

UBS mai estimează că până în 2025 costurile de producție pentru automobilele electrice vor fi similare cu cele ale mașinilor cu motoare cu ardere internă.

Tesla conduce încă în câteva domenii importante, potrivit UBS. Printre acestea se numără platforma software și tehnologia pentru conducere autonomă.

Sursa: MarketWatch

CITEȘTE ȘI:

Cea mai mare fabrică de motoare diesel din lume face trecerea spre motoare electrice

VIDEO: Descoperirea surprinzătoare făcută la o Tesla la care bateriile mai țineau doar 27 de km

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult