VIDEO: Moment inedit surprins într-o parcare Tesla: sute de mașini primesc o actualizare software simultan

08.02.2021
VIDEO: Moment inedit surprins într-o parcare Tesla: sute de mașini primesc o actualizare software simultan
Foto: captură de ecran

Un utilizator de dronă a surprins încă un moment extraordinar într-o fabrică Tesla. În înregistrare vedem cum sute de mașini noi sunt actualizate, wireless, la cea mai nouă platformă software.

Acesta este unul dintre elementele care diferențiază constructorul american de alți producători auto. Mașinile Tesla sunt actualizate la fel ca smartphone-urile, over-the-air (OTA). În cazul altor producători, trecerea la un software mai nou presupune, de obicei, o vizită la deler, folosirea unui laptop sau a unui dispozitiv de stocare extern.

Persoana care a realizat filmarea a crezut că vehiculele Tesla sunt actualizate „prin satelit”. De fapt, compania folosește tehnologia Wi-Fi sau rețelele operatorilor de telefonie mobilă pentru a transmite actualizările către vehicule.

Tesla are un mare avantaj în fața concurenței

 

Înregistrarea i-a impresionat pe internauți. „Au venit extratereștrii?”, a glumit un utilizator de TikTok.

Citește și: Întrebarea pe care Elon Musk o pune la fiecare interviu de angajare. Ai știi ce să răspunzi?

Software-ul este domeniul în care compania condusă de Elon Musk are cel mai mare avantaj. Potrivit unor estimări, companiile rivale sunt cu cinci ani în urmă din acest punct de vedere. Nu e de mirare, astfel, că modele Tesla domină clasamentul celor mai populare vehicule electrice din lume.

Competitorii recuperează, însă, teren rapid. Ford va oferi actualizări OTA pentru modelul Mustang Mach-E, iar Volkswagen a anunțat că va face același lucru pentru modelele sale pur electrice din seria ID.

Sursa: Electrek

CITEȘTE ȘI:

VIDEO: Descoperirea surprinzătoare făcută la o Tesla la care bateriile mai țineau doar 27 de km

VIDEO: Descoperire neașteptată făcută accidental, cu drona, la fabrica Tesla din Shanghai

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult