Cele mai populare mașini în funcție de țară. Statele în care conduc deja modele electrice

23.08.2021
Cele mai populare mașini în funcție de țară. Statele în care conduc deja modele electrice

Mașinile electrice câștigă repede teren și sunt deja două țări în care modele EV se află pe primul loc în topul popularității.

Cele două state sunt Norvegia și Olanda, unde conduce Tesla Model 3, potrivit unui infografic realizat de Visual Capitalist. Situația din Olanda nu surprinde. Acesta este statul european cu cele mai multe puncte de încărcare pentru vehicule electrice – peste 66.600.

Totodată, Tesla Model 3 este cel mai popular model de automobil electric din lume. Cea mai ieftină mașină produsă de Tesla se află pe prima poziție în topul preferințelor clienților de EV în 20 de țări.

În România, cel mai popular model de automobil este, cum era de așteptat, Dacia Logan. Același model domină și piața din Republica Moldova.

Alte modele Dacia, Dokker și Sandero, se află pe primul loc în Maroc, respectiv Kosovo și Algeria. Tot Sandero, sub marca Renault, este pe prima poiziție în Columbia.

Este posibil ca în unele țări situația se se fi schimbat. Infograficul a fost realizat pe baza datelor disponibile la sfârșitul anului 2019.

Click pe imagine pentru a o vizualiza la dimensiunea completă:

Sursa: Visual Capitalist

CITEȘTE ȘI:

Top 10 țări cu cele mai multe puncte publice de încărcare pentru mașini electrice

Statul în care sunt mai multe stații de încărcare decât automobile electrice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult