Tesla Model 3 conduce în topul celor mai populare automobile electrice din lume. Modelul surprinzător de pe locul doi

05.02.2021
Tesla Model 3 conduce în topul celor mai populare automobile electrice din lume. Modelul surprinzător de pe locul doi
Foto: Pixabay

Tesla Model 3 este, de departe, cel mai popular automobil electric din lume. Compania condusă de Elon Musk a vândut 365.240 de unități în 2020, echivalentul unei cote de piață globale de 12%.

Pe locul doi s-a situat, surprinzător, modelul Wuling HongGuang Mini EV, cu 119.255 de unități livrate (4%), iar pe trei Renault Zoe, cu 100.431 de unități vândute (3%). Zoe a fost, anul trecut, cea mai populară mașină electrică în România.

HongGuang Mini EV costă echivalentul a 4.800 de dolari și este un mare succes în China, cea mai mare piață pentru vehiculele electrice. „O mulțime de clienți nu au nevoie de nimic extravagant, iar naveta este tot ceea ce cer de la o mașină”, a declarat Yale Zhang, fondatorul AutoForesight, o firmă de consultanță din Shanghai.

Citește și: VIDEO: Descoperirea surprinzătoare făcută la o Tesla la care bateriile mai țineau doar 27 de km

Volkswagen ID.3, un concurent important pentru Tesla Model 3, s-a descurcat foarte bine, deși a fost disponibil doar spre sfârșitul anului. Grupul german a vândut 56.937 de unități, iar 2021 se anunță a fi un an important pentru acest model.

Cel mai popular SUV electric din lume a fost Tesla Model Y, cu 79.734 de unități livrate. Alte modele populare pe această categorie au fost Hyundai Kona EV (65.075) și Audi e-tron (47.928).

Top 10 cele mai populare automobile electrice din lume în 2020 este dominat de Tesla Model 3:

Sursa: Electrek

CITEȘTE ȘI: 

Imaginea cu improvizația folosită de un român pentru a-și încărca mașina electrică a devenit virală: România are urgent nevoie de infrastructură

Cea mai mare fabrică de motoare diesel din lume face trecerea spre motoare electrice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult