Descoperire inedită făcută, cu drona, în curtea fabricii Tesla din Nevada (VIDEO)

14.12.2021
Descoperire inedită făcută, cu drona, în curtea fabricii Tesla din Nevada (VIDEO)

O dronă a surprins momente inedite în curtea fabricii Tesla din Nevada, acolo unde compania asamblează deja camionul Tesla Semi.

Vehiculul a intrat în producție limitată, potrivit unui clip video filmat cu drona.

Elon Musk a anunțat în acest an că Tesla Semi va fi produs în volume mari abia în 2023. Totuși, Ramon Laguarta, CEO al PepsiCo, a suprins pe toată lumea când a anunțat că așteaptă primele livrări de camioane Tesla – 15 unități – în ultimul trimestru al acestui an.

Surprinde, de asemenea, cum este testat camionul electric în curtea fabricii Giga Nevada. Șoferul accelerează puternic, iar din anvelope iese fum. Din înregistrare vedem cât de repede prinde vehiculul viteză. Mastodontul produs de Tesla este mai puternic decât multe mașini sport cu motoare cu ardere internă.

Mai mult, piloții de teste demonstrează, în înregistrare, cât de mic este cercul în care Semi virează.

Elon Musk a oferit recent câteva noi detalii despre camionul electric. Antreprenorul a anunțat că, în final, vehiculul va avea o autonomie maximă de 1.000 de km și capacitatea de a transporta până la 40 de tone de încărcătură.

Nici rivalele companiei americane nu stau degeaba. Compania chineză Geely a lansat, prin intermediul subsidiarei Farizon Auto, un camion electric care va concura direct cu modelul Tesla Semi. Vehiculul atrage atenția prin confortul extraordinar oferit șoferului.

Sursa: Teslarati

CITEȘTE ȘI:

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult