Elon Musk l-a atacat pe Bill Gates: Nu are habar

14.09.2020
Elon Musk l-a atacat pe Bill Gates: Nu are habar

Elon Musk a declarat că Bill Gates „nu are habar” despre camioanele electrice. Reacția șefului Tesla vine după ce cofondatorul Microsoft a scris că vehiculele comerciale de cursă lungă pe baterii, precum Tesla Semi, nu sunt „o soluție practică”, nici dacă prețurile lor scad semnificativ. Asta deoarece bateriile sunt mari și grele. Cu cât vrei să parcurgi distanțe mai mari și să cari mai multă marfă, cu atât ai nevoie de mai multe baterii, iar greutatea vehiculului crește.

Musk a răspuns la o întrebare, referitoare la declarațiile făcute de Gates, pusă pe Twitter de un utilizator.

Tesla a anunțat că Semi, camionul electric prezentat în 2017, va începe să fie livrat către clienți în 2021. Vehiculul va avea, potrivit producătorului, o autonomie de 800 de km la o încărcare completă a bateriilor.

Gates crede că, pentru aceste vehicule, trebuie dezvoltați combustibili alternativi, precum cei bio sau electrocombustibili.

Nu este prima dată când Elon Musk și Bill Gates se „înțeapă”

Bill Gates este al doilea cel mai bogat om din lume, iar Musk se află pe poziția a patra în clasamentul miliardarilor realizat de Bloomberg. Nu este prima dată când cei doi se „înțeapă” reciproc. CEO-ul Tesla a fost deranjat de faptul că Gates a ales un automobil electric Porsche Taycan în defavoarea unuia Tesla.

Citește și: Tesla a găsit o sursă eco pentru metalul numit „noul aur” de către Elon Musk

Totodată, cofondatorul Microsoft l-a criticat pe șeful Tesla, într-un interviu acordat CNBC, pentru comentariile pe care le-a făcut despre pandemie. Bill Gates i-a sugerat omului din spatele SpaceX să se rezume la lucrurile pe care le cunoaște, mașini și rachete: „El nu este implicat în domeniul vaccinurilor. El face o mașină electrică grozavă. Și rachetele lui funcționează bine. Așa că are voie să vorbească despre aceste lucruri. Sper că nu confundă zonele în care nu este implicat prea mult.”

Sursa: Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video