GM devine acționar Nikola și va construi modelul electric Badger

08.09.2020
GM devine acționar Nikola și va construi modelul electric Badger

Grupul General Motors (GM) va deține 11% din Nikola Motors și va construi în fabricile sale vehiculul pickup Badger dezvoltat de startup.

Badger va fi disponibil în versiuni pur electrică și cu motor pe hidrogen. Ca parte a înțelegerii, Nikola va oferi GM acțiuni noi în valoare de 2 miliarde de dolari. În schimb, compania din Arizona va primi acces la fabricile și tehnologiile gigantului auto din Detroit. General Motors va avea dreptul să numească un membru în consiliul director al startup-ului, transmite Reuters.

Badger va încorpora noile baterii Ultium dezvoltate de Geneal Motors și sistemul pe hidrogen Hydrotec testat deja cu succes de armata americană pe un vehicul militar, modelul prototip Colorado ZH2.

Nikola Badger va concura cu tesla Cybertruck

Producția pickup-ului ar trebuie să înceapă până la sfârșitul anului 2022. Vehiculul va concura cu modelul Cybertruck dezvoltat de Tesla.

Tesla Cybertruck

Nikola susține că Badger va avea o autonomie de aproape 1.000 de km la o încărcare completă a bateriilor.

Citește și: Un constructor de vehicule electrice a primit o comandă pentru 2.500 de camioane de gunoi

Anunțul vine după ce săptămâna trecută GM a anunțat un parteneriat mai strâns cu producătorul auto japonez Honda, pentru a dezvolta noi motoare cu ardere internă, mai puțin poluante.

Mary Barra, CEO-ul companiei americane, vrea să arate că GM poate reduce costurile pe segmentul tradițional al vehiculelor cu motoare cu ardere internă și că poate deveni un concurent demn de luat în seamă pentru liderul pieței de automobile electrice, Tesla.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult