Imagini sensibile surprinse de mașini Tesla, transformate de angajați ai companiei în meme-uri

07.04.2023
Imagini sensibile surprinse de mașini Tesla, transformate de angajați ai companiei în meme-uri
Foto: Shutterstock

Imagini și clipuri video capturate de camere de pe mașini Tesla au fost partajate de angajați ai companiei în aplicații de chat, potrivit Reuters. Asta deși compania susține că intimitatea utilizatorilor produselor sale „este și va fi mereu extrem de importantă pentru noi”.

Totuși, între 2019 și 2022, grupuri de angajați au partajat în aplicațiile interne de chat imagini și clipuri video sensibile. Unele au fost transformate chiar în meme-uri.

În una dintre înregistrări poate fi văzut, potrivit unui fost angajat care a vorbit cu sursa citată, un bărbat complet dezbrăcat care se apropie de o mașină. În alt clip video un vehicul Tesla, care se deplasează cu viteză, lovește un copil aflat pe o bicicletă într-o zonă rezidențială.

Unele imagini și înregistrări au fost văzute de doar doi oameni, dar altele au ajuns la zeci de persoane, potrivit mai multor foști angajați.

Tesla susține că înregistrările făcute de mașinile sale rămân anonime și că nu pot fi asociate cu o persoană sau un automobil. Totuși, sursele Reuters spun că programul folosit arăta coordonatele geografice ale imaginilor, așa că proprietarii acestora puteau fi identificați.

Citește și: Tânără, pozată de un aspirator robot în timp ce stătea pe toaletă. Imaginile, încărcate pe internet

Mai mult, în urmă cu câțiva ani Tesla primea înregistrări chiar și de la mașinile oprite. Acum, compania nu mai face acest lucru. Astfel, angajați Tesla au avut acces la imagini și clipuri video cu interiorul garajelor sau curților unor oameni.

O mașină celebră deținută de Elon Musk a apărut în înregistrări

În imagini a apărut chiar și automobilul „Wet Nellie”, deținut de Elon Musk. Mașina, un Lotus Esprit care a apărut în filmul „The Spy Who Loved Me” cu James Bond din 1977, a fost cumpărată de miliardar în 2013 pentru 968.000 de dolari. Automobilul a fost surprins de camere într-un garaj, cel mai probabil al lui Musk.

„Wet Nellie” (Foto: Wikimedia)

Tesla și Elon Musk nu au răspuns la întrebările trimise de Reuters pentru acest articol.

Aceste imagini sunt folosite de compania auto pentru a antrena algoritmii din sistemul Full Self-Driving. Datele sunt colectate cu acordul utilizatorilor. Aceștia nu se așteaptă, însă, ca imaginile să fie transformate în meme-uri de angajații Tesla.

Sursa: Reuters

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult