Încă o țară ar putea obliga toate stațiile de carburanți să ofere puncte de încărcare EV

09.09.2020
Încă o țară ar putea obliga toate stațiile de carburanți să ofere puncte de încărcare EV
Foto: Pixabay

India le-ar putea cere tuturor stațiilor de carburanți să instaleze puncte de încărcare pentru vehicule electrice.

În statul asiatic există 69.000 de astfel de stații, potrivit Bloomberg Quint, care citează un raport al ministrului pentru energia regenerabilă, RK Singh.

Regulile actuale le cer benzinăriilor noi să ofere cel puțin un combustibil alternativ. Majoritatea stațiilor au optat pentru puncte de încărcare pentru vehicule electrice.

Lipsa acestor stații este unul dintre motivele principale pentru care popularitatea mașinilor electrice este încă redusă la nivel mondial.

Abordări diferite în funcție de țară

Germania, cea mai mare economie europeană, a anunțat că le va cere tuturor benzinăriilor să instaleze stații de încărcare pentru mașini electrice, potrivit Reuters. În țară sunt aproximativ 14.100 de stații de carburanți. În martie 2020, în Germania existau 27.730 stații de încărcare pentru vehicule electrice.

China are o strategie puțin diferită. Pe lângă faptul că dezvoltă rețeaua de puncte de încărcare, Beijingul încurajează producătorii de automobile electrice să standardizeze bateriile și să le facă detașabile, pentru ca acestea să poată fi utilizate pe o gamă largă de modele și să fie înlocuite rapid în centre speciale.

Dacă încărcarea completă a unei baterii de vehicul electric poate dura câteva ore, schimbarea unui pachet de acumulatori durează câteva minute.

De exemplu Nio, un constructor de automobile electrice aflat pe val, folosește aceleași baterii detașabile pe toate cele trei modele de mașini din oferta sa. Totodată, în Japonia patru mari producători de motociclete – Honda, Kawasaki, Suzuki și Yamaha – doresc să dezvolte o baterie care să fie folosită în comun de vehiculele pe care le produc.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video