Mirai, mașina care lasă aerul prin care trece mult mai curat decât înainte

11.12.2020
Mirai, mașina care lasă aerul prin care trece mult mai curat decât înainte
Foto: Profimedia Images

Există un automobil care curăță aerul atunci când se deplasează. Toyota Mirai, cu motor pe hidrogen, este echipată cu tehnologia Minus Emissions, care trage aer din afara vehiculului, îl purifică și apoi îl scoate în  exterior curat.

Până ajunge din nou în exterior, aerul este curățat de orice substanțe chimice periculoase și de particule cu dimensiuni mai mari de 2,5 microni. Inginerii nu au testat și dacă mașina elimină coronavirusul care provoacă boala COVID-19.

Mirai include și un contor care arată cât de mult aer a curățat mașina. „Acesta îi permite șoferului să simtă contribuția pe care noul Mirai o aduce mediului”, a transmis Toyota.

Chiar dacă sunt foarte prietenoase cu mediul înconjurător, mașinile cu motoare pe hidrogen nu au prins la public fel de bine ca cele electrice. Deși este cel mai abundent element din univers, hidrogenul este greu de produs în condiții eco, iar numărul de stații de încărcare este foarte redus. Există doar 48 de astfel de puncte în SUA, dintre care 43 sunt în California.

O versiunea de Toyota Mirai transformată în papamobil i-a fost dăruită Papei Francisc, un susținător al inițiativelor care protejează mediul înconjurător.

Noul automobil costă aproximativ 32.000 de dolari, iar pe anumite piețe compania oferă alimentări gratuite timp de trei ani, în limita a 15.000 de dolari.

Sursa: Toyota

CITEȘTE ȘI:

Motivele pentru care Elon Musk nu reușește să atragă angajați la fabrica Tesla din Germania

Hyperion XP-1 este primul hypercar cu propulsie electrică și alimentare pe bază de hidrogen presurizat

GALERIE FOTO: Cum arată prima stație de servicii din Marea Britanie gândită exclusiv pentru vehicule electrice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult