Motocicletele Harley Davidson sunt primele care primesc Android Auto

12.03.2020
Motocicletele Harley Davidson sunt primele care primesc Android Auto

Motocicletele Harley Davidson sunt primele din lume care primesc suport oficial pe ecranul integrat pentru Android Auto, sistemul de infotainment de la Google care conectează smartphone-ul la vehicul. Acesta va oferi acces rapid la multe dintre funcţiile şi aplicaţiile telefonului şi va fi disponibil nu doar pentru noii clienţi care cumpără un model 2021 al unei motociclete, ci şi pentru cei care au modele mai vechi, existând opţiunea de a adăuga un display compatibil chiar şi pe variante din 2014.

Harley Davidson a anunţat că noile motociclete Trike, CVO şi Touring vor fi echipate standard cu noul sistem Boom! Box GTS. Acesta este format dintr-un ecran de 6,5” şi hardware care poate afişa diverse informaţii despre motocicletă, oferă navigaţie şi alte astfel de funcţii. De asemenea este compatibil deja de mai multă vreme cu CarPlay de la Apple, însă de acum va putea fi conectat şi la un telefon cu Android.

Cei care au deja un sistem Boom! Box vor putea să actualizeze dispozitivul prin USB pentru compatibilitate cu Android, în timp ce deţinătorii de variante mai vechi de motociclete pot adăuga o astfel de unitate nouă contra cost.

Pentru funcţionalitatea cu iPhone este necesar şi un accesoriu de hands free numit „Genuine Motor Accessories headset” pentru a se conecta prin CarPlay, însă pentru telefoane cu Android acesta nu pare să fie necesar. Prin Android Auto, şoferul are acces rapid la aplicaţii de navigaţie, mesagerie şi muzică, ceva ce pe motociclete nu prea era întâlnit până de curând prin intermediul unor sisteme din fabrică.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult