Nou dispozitiv smart împotriva celor care parchează ilegal – VIDEO

16.04.2024
Nou dispozitiv smart împotriva celor care parchează ilegal - VIDEO

Poliția din New York a lansat un dispozitiv smart în războiul împotriva celor care încalcă regulile de parcare. Denumit Barnacle, acesta este folosit pentru a imobiliza vehiculele care parchează ilegal.

Poliția din New York implementează noul său dispozitiv menit să descurajeze parcările ilegale și, implicit, blocarea traficului din oraș.  Barnacle este utilizat de echipele de trafic ale NYPD pentru aplicarea legii privind parcarea.

Și, deși în esență pare a fi o banală cutie galbenă de plastic care acoperă parbrizul unui vehicul, acesta poate fi deprins cu ușurință de pe parbriz. Însă doar după ce se achită amenda.

Dispozitivul are un motoraș încorporat și două ventuze care se lipsesc de parbriz. Ele aplică o presiune de aproximativ 500 de kilograme și se autoreglează. Deci, dacă temperatura se răcește sau se încălzește, va regla presiunea.

Barnacle – dispozitivul smart împotriva celor care parchează ilegal

Pentru a se monta pe parbriz este nevoie de doar 20-30 de secunde. Nu numai că este mai sigur și mai rapid, dar tehnologia pe care o are îl face mai eficient. Pot fi obținute locații GPS în timp real. De asemenea, dacă cineva încearcă să plece cu acel dispozitiv sau încearcă să-l desprindă, polițiștii primesc notificări.

Există chiar și o alarmă care va suna dacă cineva încerca să scoată Barnacle de pe parbriz. Așa că nu există nicio șansă ca șoferii să plece cu el.

Cei care vor să scoată dispozitivul vor trebui să urmeze instrucțiunile de pe el și să plătească o amendă de 185 de dolari (aproximativ 174 de euro) pentru ca un agent de circulație să îl îndepărteze.

VIDEO

Urmărește Go4IT.ro pe Google News