O firmă de ride-hailing a comandat 300 de SUV-uri integral electrice. Marca aleasă surprinde

23.10.2020
O firmă de ride-hailing a comandat 300 de SUV-uri integral electrice. Marca aleasă surprinde
Foto: Fisker

O firmă europeană de ride-hailing a comandat 300 de SUV-uri electrice de la un startup american.

Viggo, fondată în 2019, operează în capitala daneză Copenhaga. Firma deține deja 55 de mașini electrice, iar flota va ajunge la 100 până la sfârșitul anului.

Startup-ul vrea să se extindă și în alte orașe anul viitor.

Citește și: Amazon a comandat 1.800 de vehicule comerciale electrice

Viggo a comandat zilele trecute 300 de noi vehicule electrice, SUV-uri Fisker Ocean, care vor fi livrate în ultimul trimestru din 2022.

Foto: Fisker

Firma daneză țintește clienții din mediul de business. Compania a explicat că a ales modelul Ocean datorită interiorului flexibil și a costurilor de operare reduse.

Mai este, probabil, un motiv. Henrik Fisker, fondatorul companiei cu același nume, s-a născut în Danemarca. Cunoscutul designer auto a mai avut o firmă, specializată pe modele hibrid, Fisker Automotive, care a cerut falimentul în 2013. Ce a mai rămas din ea a fost cumpărat de compania chineză Wanxiang Group, un an mai târziu.

Fisker are un partener solid pe segmentul de mașini electrice

În Europa, Ocean va fi construit de gigantul canadian din industria componentelor auto Magna.

Citește și: Poliția nu reușește să găsească un pilot de mașină de jucărie care a mers cu 70 km/h

Producția va începe în ultimele trei luni din 2020, iar Viggo va primi unele dintre primele mașini care vor ieși de pe poarta fabricii.

Peste 323 de milioane de mașini electrice vor fi pe străzile din întreaga lume în 2040, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanță Wood Mackenzie. Până în 2026, cele mai multe vehicule electrice vândute pe segmentul comercial vor fi autobuzele. După aceea, conducerea o vor prelua vehiculele utilitare ușoare.

Sursa: Electrive

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult