O mașină electrică le permite proprietarilor să parcurgă gratuit 3.000 de km pe an

20.03.2023
O mașină electrică le permite proprietarilor să parcurgă gratuit 3.000 de km pe an

Încă un model de mașină electrică solară a fost lansat, în India. Dezvoltat de startup-ul Vayve Mobility, automobilul Eva poate transporta doi adulți și un copil.

Mașina, îngustă și de dimensiuni mici, este potrivită pentru orașele foarte aglomerate. India are trei orașe în top 10 cele mai aglomerate din lume.

Eva poate fi echipată cu un panou solar care îi permite să parcurgă anual, folosind doar această sursă de energie, peste 3.000 de km, potrivit lui Nilesh Bajaj, CEO-ul Vayve Mobility.

Panoul solar este, însă, opțional. Unii clienți pot opta pentru un plafon transparent. În această echipare, Eva are o autonomie maximă, cu bateriile încărcate complet, de 250 de km. Încărcarea completă de la zero durează aproximativ patru ore.

Eva, o mașină electrică ce se poate strecura ușor prin traficul aglomerat din orașe.

Mașina are airbag pentru șofer și este compatibilă cu platformele Android Auto sau Apple Car Play. Mai mult, Eva poate ajunge la viteza de 40 km/h în 5 secunde și are un cuplu maxim de 40 Nm. Prețul așteptat este de 8.500 de dolari.

Citește și: Scurt ghid pentru panouri solare: La ce te uiți când le cumperi și de ce tip ai nevoie

Lansarea Eva vine la scurt timp după ce Sono Motors, o companie germană care dezvolta un automobil electric echipat cu panouri solare, a anunțat că proiectul a fost anulat. Firma nu a strâns suficiente fonduri pentru a putea începe producția.

Un alt model de automobil electric solar așteptat cu interes este Aptera, cu trei roți. În acest caz, livrările ar urma să înceapă în 2024.

Primul automobil de acest gen care a intrat în producția de serie, la sfârșitul anului trecut, a fost Lightyear 0.

Sursa: Wayve Mobility

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult