SUV-ul Fisker Ocean include un ecran rotativ pe consola centrală. VIDEO

18.11.2021

Mașinile electrice despre care anterior vorbeam doar la nivel de concept, precum SUV-ul de la Fisker Inc., despre care am auzit prima dată în urmă cu mai mulți ani, încep să se apropie de lansare. Ocean este numele primei mașini electrice de la Fisker, un SUV, care a fost prezentată în premieră la LA Auto Show. În timp ce alți producători aleg să impresioneze prin dotări sau alte elemente, Fisker Ocean a reușit să atragă atenția prin intermediul sistemului de infotainment de pe consola centrală: un ecran rotativ de 17”, care își poate schimba orientarea din portret în landscape.

Ecranul de pe consola Fisker Ocean poate fi rotit la comandă

Conform Henrik Fisker, CEO-ul și fondatorul companiei, ideea din spatele panoului care se rotește este inspirată de smartphone-uri:

„Atunci când scrii pe telefon, ții telefonul în mod portret, iar când faci o fotografie sau te uiți la un film, îl întorci invers. În vehicul avem un ecran care, la apăsarea unui buton, își schimbă orientarea din mod portret în landscape. Pur și simplu se rotește. Este o funcție foarte „cool”.”

Nu este tocmai clar cum va fi schimbată funcționalitatea în fiecare orientare, însă această capabilitate va fi disponibilă doar pe varianta de top, Fisker Ocean Extreme. Aceasta va porni de la 68.999 dolari americani și va integra și o altă capabilitate exclusivă: un plafon cu încărcare solară. Practic, acoperișul mașinii este acoperit cu un panou fotovoltaic care poate să încarce bateria mașinii de la soare. Conform Fisker, prin încărcare solară, mașina poate să alimenteze aproximativ 1.500 mile pe an.

Varianta Extreme include și alte câteva dotări mai „obișnuite”, precum scaune încălzite în față și în spate, un sistem audio mai bun și alte câteva capabilități.

Totuși, Fisker Ocean nu este obligatoriu o mașină foarte scumpă. Dotarea de bază, Ocean Sport pornește de la 37,499 dolari americani, un preț apropiat de cel al Tesla Model 3, de exemplu, în timp ce dotarea Ocean Ultra pornește de la 49.999 dolari, cam cât un Tesla Model Y.

Fisker Ocean Sport promite 250 mile de autonomie, 275 cai putere și 0-100 km/h în 6,9 secunde. Variatele superioare, Ultra și Extreme beneficiază de 340, respectiv 350 de mile de autonomie, două motoare electrice pentru tracțiune integrală și 540 de cai putere, pentru 0-100 km/h în doar 3,6 secunde, respectiv 550 cai putere și 100 km/h în 3,6 secunde pe Extreme.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult