VIDEO: Cel mai important model Tesla a intrat în producție în fabrica din China a companiei

19.12.2020
VIDEO: Cel mai important model Tesla a intrat în producție în fabrica din China a companiei
Foto: captură de ecran

Tesla a început, la fabrica din China, producția modelului care este considerat a fi cel mai important pentru companie.

Mai multe unități Model Y, acoperite cu huse, au fost surprinse cu drona în curtea fabricii din Shanghai. Din informațiile anterioare știm că SUV-urile vin direct cu noile elemente folosite la construcția părții din spate. Acestea sunt foarte interesante deoarece sunt realizate dintr-o singură bucată de metal, cu prese uriașe, numite Giga Press, dezvoltate special de companie.

Clipul video a fost realizat de Wu Wa, un pilot de dronă care filmează frecvent fabrica din Shanghai, care este extinsă spre Est.

Citește și: Comparație între cele mai atractive SUV-uri electrice: BMW iX vs Tesla Model Y

Model Y este al doilea vehicul care intră în producție la fabrica din China, după Model 3. Elon Musk a declarat că pentru acest SUV va exista în statul asiatic o cerere mai mare decât pentru toate celelalte modele oferite de Tesla, combinate.

Tesla vs Nio

Se credea inițial că producția Model Y în statul asiatic va începe în primele zile ale anului viitor.

Fabrica din China este singura din afara SUA care produce automobile Tesla. În vara anului viitor ar trebui să fie deschisă și fabrica din Germania, dar compania nu găsește suficienți angajați.

Compania americană va concura direct cu Nio, un producător chinez care are, deocamdată, doar modele SUV în portofoliu. Constructorul asiatic are un avantaj: pachetele de baterii de pe modelele sale pot fi înlocuite rapid în stații dedicate și sunt compatibile cu toate modelele din ofertă.

Sursa: YouTube/WU WA

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult