Tesla acceptă plata în Dogecoin pe site-ul oficial

14.01.2022
Tesla acceptă plata în Dogecoin pe site-ul oficial

Elon Musk este cunoscut pentru interesul în domeniului criptomonedelor, ba chiar fiind un susținător al Dogecoin, o monedă care cu origini într-o memă de pe internet. Acesta a ajutat în ultimii ani la creșterea valorii Dogecoing, iar acum, Tesla, acceptă plata în această monedă virtuală, însă numai pentru anumite produse. Cei care dețin Dogecoin pot astfel cumpăra de la Tesla diverse accesorii sau produse mai puțin obișnuite folosind tranzacții pe blockchain.

Dogecoin, considerată „moneda poporului” de Elon Musk

Anunțul a fost făcut de Elon Musk pe contul său de Twitter, unde postează destul de des despre domeniul crypto. Toți cei care doresc să cumpere fluierul Cybertruck, cureaua Giga Texas, sau chiar Cyberquad-ul pentru copii, pot să o facă acum în Dogecoin. Prețurile variază de la 300 de monede pentru Cyberwhistle, până la 12.020 monede pentru ATV-ul electric în miniatură.

Și mai interesant este însă faptul că anumite produse care pot fi plătite în Dogecoing, nu mai pot fi cumpărate cu un card bancar obișnuit. Tranzacțiile în dolari sau euro au dispărut de pe paginile anumitor produse de pe site-ul Tesla.

Aceasta nu este prima dată când Tesla a permis plata în criptomonede pe site-ul său. În urmă cu ceva timp, Tesla a vândut pentru puțin peste o lună inclusiv mașini electrice, cu plata acceptată în Bitcoin. De altfel, compania a cumpărat Bitcoin la momentul respectiv, pentru a-și arăta susținerea față de această metodă de plată.

În urma criticilor, dar și costurilor mari per tranzacție, Tesla a decis să renunțe la plata în Bitcoin. Criticile din jurul criptomonedelor din ultimii ani s-au concentrat pe faptul că minarea și întreținerea rețelelor blockchain consumă foarte multă energie electrică, fiind foarte dăunătoare pentru mediul înconjurător.

Motivul pentru care Musk susține că a ales Dogecoin ca monedă pe care să o accepte pentru tranzacții este faptul că mulți dintre angajații SpaceX și Tesla dețin deja astfel de monede virtuale:

„Mulți dintre oamenii cu care am vorbit pe liniile de producție Tesla sau la SpaceX dețin deja Doge. Nu sunt experți în domeniul financiar, sau oameni din domeniul tehnologiei din Silicon Valley. De aceea doresc să susțin Doge, pentru că pare să fie criptomoneda popoprului.”, a declarat Elon Musk.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult