Tesla vinde pe 2.000 de dolari un update software care crește puterea mașinii

30.09.2020
Tesla vinde pe 2.000 de dolari un update software care crește puterea mașinii

Tesla obișnuiește să blocheze anumite capabilități hardware ale mașinilor sale electrice în spatele unor limite software, care pot fi deblocate cu plata unor extra opțiuni. Mașinile au deja echipamentele necesare instalate, iar de multe ori limitările nu îți permit să accesezi întreaga putere a mașinii sau chiar întreaga capacitate a bateriilor, dar tot trebuie să plătești în plus pentru asta. Una dintre aceste opțiuni este Acceleration Boost, care era până de curând disponibilă doar pe Model 3 și care acum poate fi cumpărată și pe mini SUV-ul Model Y.

Proprietarii de Tesla Model Y pot plăti 2.000 de dolari pe un update software care crește putere mașinii

Tesla a lansat pentru Model Y, mașină care a debutat pe piață în această primăvară, o nouă opțiune software contra cost. Pentru 2.000 de dolari americani (sau 2.000 euro în Europa), poți acum să îți upgradezi mașina pentru o accelerație mai rapidă. Pachetul Acceleration Boost va crește puterea de accelerare putând atinge 100 km/h în 4,3 secunde în loc de 4,8 secunde cum era în varianta inițială.

Opțiunea este disponibilă însă doar pe modelul Dual motor AWD, nu și pe varianta cu tracțiune pe un singur motor. Achiziționarea pachetului de upgrade nu necesită însă vizitarea unui service sau a unui centru Tesla. Este necesar doar să ai aplicația de mobil instalată și să cumperi opțiunea prin intermediul ei. Mașina va primi automat un update prin intermediul internetului.

Această opțiune este însă dedicată celor care vor puțin mai multă putere, dar nu au vrut să plătească pentru modelul Model Y Performance. Tesla vinde pentru 10.000 în plus și o mașină cu motoare mai puternice, care pot atinge viteze mai mari, au frâne mai performante și suspensie mai joasă, care atinge 100 km/h în doar 3,5 secunde.

De altfel, Tesla nu este singura companie care limitează accesul la funcții hardware prin software. BMW a anunțat că noile sale mașini vor integra un magazin de opțiuni direct pe sistemul de infotainment, de unde pot fi cumpărate sau chiar închiriate opțiuni avansate precum încălzirea în scaune, care sunt deja instalate fizic în mașină.

surs: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult