Utilizatorii de Android Auto pot folosi acum aplicația de navigație TomTom AmiGo

14.04.2021
Utilizatorii de Android Auto pot folosi acum aplicația de navigație TomTom AmiGo

În era în care telefoanele nu erau toate conectate la internet, iar aparatele dedicate de GPS încă erau populare, TomTom era un adevărat standard în industria de navigație. Totuși, imediat ce au apărut primele smartphone-uri cu iOS și Android, popularitatea acestora a început să scadă, iar utilizatorii s-au orientat mai degrabă către soluțiile de hărți de la Google. Totuși, există utilizatori care vor să nu mai folosească atât de multe servicii Google iar, TomTom AmiGo ar putea fi utilă în astfel de situații. Până acum însă, aceasta nu putea fi rulată prin Android Auto, dar totul se schimbă după noul update de la Google.

TomTom AmiGo este o aplicație de navigație mai simplă

În urmă cu doar câteva zile, Google a anunțat că va permite tuturor utilizatorilor să folosească diverse noi aplicații de navigație prin intermediul Android Auto, pe lângă opțiunile deja disponibile, precum Google Maps și Waze. Printre aceste aplicații se regăsește și TomTom AmiGo, soluția „bătrânului” producător de soluții de hărți offline.

TomTom este în prezent mai degrabă un furnizor de soluții de navigație pentru alte companii. Diverși producători auto folosesc hărțile sale pentru sistemele integrate ale mașinilor, în timp ce Huawei apelează la astfel de servicii pentru Petal Maps. Interfața TomTom AmiGo amintește foarte mult de cea a aparatelor GPS tradiționale, însă probabil că asta și vrea să invoce compania.

Cei care preferau simplitatea și elementele grafice „clasice”, au acum opțiunea de a folosi direct pe ecranul mașinii, prin intermediul sistemului Android Auto, un sistem de hărți „clasic”, fără prea multe elemente care ar putea distrage atenția. Dar asta nu înseamnă că aplicația e blocată în trecut. Pe lângă hărțile propriu-zise, AmiGo primește și informații din trafic despre aglomerație, dar include și avertismente pentru radar, sau obstacole, la fel ca Waze. Cel mai interesant este însă faptul că TomTom AmiGo este complet gratuită, nu include reclame și nu colectează date personale, ceva ce Google face constant prin Maps și Waze.

Aplicația TomTom AmiGo necesită cel mai recent update pentru a putea fi afișat pe ecranul mașinii, în timp ce și sistemul Android Auto de pe telefon trebuie mai întâi actualizat la cea mai recentă versiune pentru a putea afișa noile aplicații compatibile.

sursa: TomTom

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult