VIDEO: Privește cum Tesla Semi depășește lejer alte camioane pe o rampă

18.07.2023
VIDEO: Privește cum Tesla Semi depășește lejer alte camioane pe o rampă
Foto: captură din video

Este destul de frustrant uneori pentru șoferii de automobile să ajungă, pe o rampă, în spatele unui camion încărcat, care se mișcă foarte încet. Când șoferul acestuia se angajează într-o depășire situația este și mai neplăcută. Vehiculele electrice, însă, precum Tesla Semi, se descurcă foarte bine în astfel de scenarii.

Un clip video cu un vehicul Tesla Semi care depășește cu ușurință două camioane convenționale pe o rampă a devenit popular. Momentul a fost filmat în Donner Pass, care are pante cuprinse între 7% și 16%.

Cel mai probabil, vehiculul Tesla era încărcat, deoarece se îndrepta în direcția fabricii companiei din Nevada.

Tesla Semi poate accelera, încărcat complet, de la 0 la 100 km/h în aproximativ 20 de secunde, potrivit producătorului. Camionul electric poate cântări, încărcat, 37 de tone.

Citește și: Un gigant chinez a lansat un model rival pentru camionul electric Tesla Semi. Confort nemaiîntâlnit pentru șofer

Vehiculele electrice au cuplu mult mai mare decât cele convenționale. Tesla Semi are trei motoare electrice.

Încărcarea bateriilor de la 0 la 70% poate fi făcută în 30 de minute.

Cea mai ieftină versiune de Semi, cu autonomie de aproximativ 480 de km, are un preț de pornire de 150.000 de dolari. Versiunea cu autonomie de până la 800 de km costă cel puțin 180.000 de dolari.

Pe lângă Tesla, camioanele sunt folosite deja la scară largă de compania PepsiCo. Cel puțin alte 15 nume mari au plasat comenzi pentru vehicul.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult