VIDEO: Reclama la o bicicletă electrică a fost interzisă în Franța deoarece „creează un climat de anxietate”

01.07.2020
VIDEO: Reclama la o bicicletă electrică a fost interzisă în Franța deoarece „creează un climat de anxietate”
Foto: Captură din video

Reclama la o bicicletă electrică a fost interzisă de autoritățile din Franța deoarece încearcă să „discrediteze” industria auto, legând-o de schimbările climatice.

Clipul video, produs pentru compania olandeză VanMoof, a fost respins de arbitrul pieței de publicitate din Franța, ARPP, deoarece discreditează industria auto și „creează un climat de anxietate”.

Reclama, lansată pe 6 iunie pentru televiziune și internet, include scene cu blocaje rutiere, accidente și poluare industrială. Clipul promovează modelul de e-bicicletă VanMoof S3.

ARPP i-a cerut companiei să modifice reclama, iar apoi să o retrimită pentru a fi analizată. Potrivit instituției, materialul de promovare încalcă regulile din domeniu, care interzic exploatarea sentimentelor de „teamă și suferință”.

Contre dure între cele două părți

Compania s-a folosit de prilej pentru o victorie de PR, care atrage atenția asupra mărcii sale prietenoase cu mediul. Într-o postare făcută pe blogul oficial, VanMoof detaliază incidentul. „Punerea sub semnul întrebării a status-quo-ului va duce întotdeauna la confruntări, dar acesta a fost scopul nostru de la început”, a scris Taco Carlier, co-fondator al companiei.

ARPP s-a apărat și a spus că VanMoof caută acoperire media gratuită. „Este deja o metodă clasică să ataci independența pe care o avem și să încerci să obții acoperire media gratuită strigând că ești cenzurat”, a declarat Stephane Martin, managing director al instituției, într-o intervenție la Radio France.

Cu sau fără controverse de acest fel, bicicletele electrice sunt la mare căutare. Dacă în 2018 piața globală valora 21 de miliarde de dolari, în 2025 aceasta va ajunge la 38,6 de miliarde de dolari, potrivit firmei Markets and Markets.

Iată reclama la VanMoof S3, un model de bicicletă electrică, interzisă pe tv în Franța:

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult