Cisco, ieșire memorabilă din Rusia. A distrus echipamente și mobilă în valoare de zeci de milioane de dolari

06.04.2023
Cisco, ieșire memorabilă din Rusia. A distrus echipamente și mobilă în valoare de zeci de milioane de dolari
Foto: Profimedia Images

Compania Cisco Systems a distrus echipamente și bunuri în valoare de 24,4 milioane de dolari după ce a părăsit Rusia. Gigantul american a făcut acest lucru deoarece nu mai intenționează să se întoarcă pe această piață.

Compania a anunțat, în martie 2022, că nu va mai vinde produse și servicii în Rusia. Peste trei luni, Cisco și-a anunțat ieșirea de pe piață. Compania a părăsit, tot atunci, Belarus.

Gigantul american a decis să nu lase nimic în urmă. În ianuarie 2023 a distrus echipamente de rețea, piese de schimb și chiar mobila pe care o avea în birouri. La finalul anului trecut, Cisco mai avea în Rusia doar 5 angajați, de 12 ori mai puțini decât în urmă cu un an.

Citește și: Un copil a primit 5 ani de închisoare în Rusia. Iată cu ce a supărat regimul lui Putin

Deși nu mai este prezentă pe această piață, produse ale companiei sunt importate în continuare în Federația Rusă pe canale neoficiale. Potrivit unor documente obținute de la vama rusă, doar în luna august din 2022 au fost făcute 500 de livrări de echipamente Cisco, din state precum China, Vietnam, Elveția, Mexic, Australia, Thailanda, Olanda și chiar SUA.

Cisco Systems a fost anul trecut cel mai mare jucător de pe piața mondială de infrastructură pentru rețele, cu o cotă de piață de 41%, potrivit Statista. Pe poziția a doua s-a situat Huawei, cu o cotă de piață de 10%.

Sursa: TASS

Citește și: Rusia forțează companiile occidentale care-și vând business-ul pentru a părăsi țara să „doneze” la bugetul de stat

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult