Dezvoltatorul Fortnite organizează o competiție cu premii anti-Apple. Ce mai oferă, pe lângă o tabletă Samsung

21.08.2020
Dezvoltatorul Fortnite organizează o competiție cu premii anti-Apple. Ce mai oferă, pe lângă o tabletă Samsung

Epic Games, dezvoltatorul jocului video Fortnite, a anunțat că organizează o competiție în care va acorda premii „anti-Apple”.

Cele două companii se află în război deschis după ce Epic a încălcat regulile magazinului virtual App Store, iar Apple a eliminat jocul Fortnite din magazinul virtual.

Turneul va fi organizat pe 23 august, potrivit organizatorului. Jucătorii vor putea câștiga premii din afara ecosistemului Apple, precum: un laptop Alienware, o tabletă Galaxy Tab S7, câte o consolă video PS4, Xbox One X și Nintendo Switch, precum și un smartphone OnePlus 8. Un premiu deosebit este un skin din joc al mărului „diabolic” care a apărut în reclama „Nineteen Eighty-Fortnite” lansată recent de Epic. Vor fi oferite și șepci „Free Fortnite”.


Eiminarea Fortnite din App Store ar putea avea efecte profunde

Jocul Fortnite a fost eliminat din magazinele virtuale Apple App Store și Google Play Store după ce dezvoltatorul a sărit peste sistemele de plată ale celor două companii și a introdus propria platformă de procesare a plăților în joc. Pe Android, utilizatorii pot descărca aplicația din alte surse.

Telefoane iPhone care au jocul instalat se vând pe eBay pentru câteva mii de dolari unitatea.

În războiul cu Apple, Epic câștigă tot mai mulți aliați. Un grup de companii media – care include The New York Times, Wall Street Journal, Bloomberg News și Washington Post – cere companiei Apple reducerea comisionului perceput în App Store.

Foto: Epic Games

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult