Honeywell a prezentat un sistem UV de igienizare a cabinelor avioanelor comerciale

12.06.2020
Honeywell a prezentat un sistem UV de igienizare a cabinelor avioanelor comerciale

Compania Honeywell a anunțat un sistem de igienizare a cabinelor de avioane comerciale care folosește lumină ultravioletă (UV).

Honeywell UV Cabin System a fost dezvoltat în parteneriat cu compania Dimer LLC și poate curăța un avion de dimensiuni medii în doar 10 minute, la un cost de câțiva dolari.

Compania a început să primească comenzi pentru dispozitiv, iar livrările vor începe în iulie, transmite Intelligent Aerospace. Honeywell susține că prețul pe utilizare al aparatului va fi, pentru flotele medii și mari, mai mic de 10 dolari.

UV Cabin System are dimensiuni similare cu cele ale cărucioarelor cu care însoțitorii de zbor servesc alimente și băuturi. Lumina UV poate distruge virusurile și bacteriile, inclusiv coronavirusul care provoacă boala COVID-19.

Lămpile folosite de aparatul Honewell sunt calibrate pentru a emite lumină cu o lungime de undă scurtă (între 200 și 280 nanomeri). Denumită şi UV-C, acesta este cel mai dăunător tip de lumină ultravioletă.

Honeywell spune că se află în discuții cu multe companii aeriene interesate să achiziționeze noul sistem de igienizare a cabinelor.

Apar tot mai multe tehnologii bazate pe lumina UV

Pandemia COVID-19 a determinat multe companii să dezvolte soluții de igienizare a suprafețelor, multe dintre ele bazate pe lumina UV.

Aertos 120-UVC Indoor Disinfection Drone, creată de Digital Aerolus, este echipată cu lumini ultraviolete și poate dezinfecta zone greu accesibile.

Compania Hunami dezvoltă Amazfit Aeri, o mască de protecție transparentă, capabilă să se dezinfecteze singură. Masca, de tip N95, vine cu filtre de aer detașabile care includ emițătoare UV. Atunci când Amazfit Aeri este conectată la o sursă de energie, luminile se aprind, iar în câteva minute dezinfecția este completă.

Totodată, sunt tot mai populare sterlizatoarele UV pentru telefoane.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult