HTC renunţă la 1.500 de angajaţi în urma performanţelor financiare slabe

03.07.2018
HTC renunţă la 1.500 de angajaţi în urma performanţelor financiare slabe

Ultimii câţiva ani nu au fost foarte uşori pentru producătorul taiwanez de smartphone-uri HTC. Compania nu pare să reuşească să realizeze dispozitive pe care cumpărătorii să şi le dorească, în ciuda faptului că sunt modele foarte puternice şi capabile. După vânzarea unei întregi divizii de dezvoltare către Google anul trecut, compania taie aproape un sfert din forţa de muncă din Taiwan, în încercarea de a limita pierderile pentru anul 2018.

Se pare că noile modele din seriile U11 şi U12 nu s-au dovedit a fi foarte profitabile, întrucât în ciuda faptului că anul trecut HTC a vândut echipa de ingineri care se ocupa de dezvoltarea modelelor Pixel către Google, care includea aproximativ 2.000 de angajaţi pentru 1,1 miliarde de dolari, compania încă pierde bani. În afară de luna ianuarie 2018, când HTC a înregistrat o scădere de „doar” 27,03% faţă de anul precedent, în restul lunilor, compania a avut scăderi între 44 şi 54% (cea mai mare scădere fiind în luna aprilie). În consecinţă, HTC va concedia aproximativ 1.500 de angajaţi din Taiwan, care reprezintă aproximativ 22% din totalul la nivel mondial.

În urmă cu doar cinci ani, HTC avea peste 19.000 de angajaţi, în timp ce în vara lui 2016, compania înregistra aproape 14.000 de angajaţi. În prezent a ajuns la numai 6.450 de angajaţi, după ce 2.000 au fost mutaţi la Google. După noul val de disponibilizări, HTC rămâne cu un personal care reprezintă aproape un sfert din forţa de muncă pe care o avea în 2013.

Compania a motivat mişcarea este prin nevoia de a „optimiza organizarea operaţiunilor de producţie din Taiwan”, iar procesul va dura până în luna septembrie. Astfel, divizia de smartphone-uri HTC pare să fie în pericol, existând de mai mulţi ani zvonuri despre închiderea sau vânzarea acesteia. Chiar şi fără să producă telefoane mobile, HTC ar putea să găsească un business profitabil cu divizia de realitate virtuală Vive, care se bucură de succes atât în China, cât şi în restul lumii.

Este posibil ca în doar câţiva ani să vorbim despre „compania VR” HTC şi nu despre „producătorul de smartphone-uri” HTC.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult