Huawei vinde divizia de servere x86 la un an după ce a vândut Honor

09.11.2021
Huawei vinde divizia de servere x86 la un an după ce a vândut Honor

Zvonurile despre dezbinarea Huawei din ultima perioadă se dovedesc a fi adevărate. LightReading raportează că documente oficiale înregistrate în China confirmă vânzarea diviziei de servere x86 a Huawei către Henan Information Industry Investement Co. Ltd., companie controlată de guvernul provincial Henan. Această tranzacție a fost încheiată pe 5 noiembrie, însă valoarea sa nu a fost făcută publică.

Huawei nu va mai vinde servere cu procesoare x86

Decizia de a vinde această divizie nu era însă un secret pentru Huawei. Prima dată în spațiul public a apărut această posibilitate când Eric Xu, co-chariman al companiei, a recunoscut faptul că divizia de servere se confruntă cu dificultăți și că există deja discuții cu investitori pentru o posibilă vânzare.

Câteva săptămâni mai târziu, Huawei vinde business-ul de servere. Problemele majore pe care această componentă a companiei le-au întâlnit au fost în special legate de aprovizionarea cu cipuri Intel, care sunt folosite în 90% din industria de servere la nivel global. Desigur, restricțiile SUA au fost motivul pentru care Huawei nu putea cumpăra noi procesoare.

Huawei avea 4,2% din piața de servere la nivel global în primul trimestru din 2021, ocupând astfel locul al cincilea. În trimestrul al doilea, compania a ieșit din top 5, fiind plasată în urma HPE/H3C, Dell, Inspur, Lenovo și IBM. De asemenea, în China, compania era pe locul al treilea, cu 11,2% din piață, în urma Inspur și H3C.

Anul trecut, tot spre sfârșitul anului, Huawei a decis să vândă brandul secundar de smartphone-uri Honor, care a reușit în ultimele 12 luni să urce pe locul al treilea în clasamentul producătorilor de smartphone-uri din China, depășind chiar și Xiaomi, care țintește spre locul întâi global.

sursa: LightReading

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult