Ikea renunță la un produs popular, după 70 de ani: O decizie emoțională, dar rațională

09.12.2020
Ikea renunță la un produs popular, după 70 de ani: O decizie emoțională, dar rațională
Foto: Profimedia Images

Ikea a anunțat că renunță la un produs pe care l-a scos pe piață timp de 70 de ani fără întrerupere.

Compania nu va mai publica celebrul său catalog, nici în format fizic, nici digital. Decizia este „emoțională, dar rațională”, a transmis compania suedeză.

Tot mai puțini oameni citesc catalogul lansat în 1951, iar retailerul de mobilă vrea să se concentreze pe vânzările online, care cresc accelerat. De aceea, compania explorează noi nișe. Recent, IKEA și ASUS ROG au anunțat că vor realiza mobilier pentru gameri cu preț accesibil.

Catalogul Ikea are tiraj anual mai mare decât cel al Bibliei

Retailerul de mobilier tipărește aproximativ 200 de milioane de copii ale catalogului anual. În fiecare an catalogul are tiraj mai mare decât Biblia sau Coranul.

Citește și: Lidl introduce dispozitive inteligente în ofertă, la prețuri atractive

„Pentru 70 de ani a fost unul dintre produsele noastre unice și simbolice, care a inspirat milioane de oameni din toată lumea”, a declarat Konrad Grüss, managing director al francizorului global al companiei, Inter IKEA Systems.

Surprinzător oarecum, Ikea nu a listat și necesitatea protejării mediului printre deciziile care au dus la decizie. Totuși, compania și-a accentuat în ultimii ani eforturile de reducere a amprentei sale de dioxid de carbon. Ikea vrea ca până în 2030 să devină neutră din acest punct de vedere.

Sursa: Business Insider

CITEȘTE ȘI:

Ori, mobilierul robot care poate transforma un mic dormitor în living

O companie britanică vinde birouri realizate din carton

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult