Lockheed Martin a ratat în 2020 ținta de livrări de avioane F-35 din cauza pandemiei

01.01.2021
Lockheed Martin a ratat în 2020 ținta de livrări de avioane F-35 din cauza pandemiei
Foto: Pixabay

Lockheed Martin, compania care produce avionul militar F-35, a anunțat că nu a atins ținta de livrări stabilită pentru 2020, din cauza pandemiei.

Compania își propusese, la sfârșitul lui 2019, să livreze 141 de avioane către SUA și aliații săi, însă a reușit să finalizeze cu 8% mai puține din cauza crizei COVID-19, care a afectat lanțul de distribuție și fabricile.

Compania a livrat anul trecut 123 de avioane.

În afară de SUA, F-35 mai este folosit sau urmează să fie folosit de către 14 țări, printre care Marea Britanie, Australia, Japonia, Israel, Coreea de Sud și Belgia.

Cea mai scumpă variantă a avionului – F-35B, capabilă să decoleze vertical – are prețul de aproximativ 122 de milioane de dolari. Prețurile la varianta obișnuită, F-35A, încep de la 94 de milioane de dolari pe unitate.

Aeronava este una multirol și poate îndeplini o gamă largă de misiuni.

Sursa: Reuters

CITEȘTE ȘI:

Încă o țară va intra în clubul select al celor cu portavioane

VIDEO: F-22 așa cum nu l-am mai văzut. Manevre spectaculoase făcute de cel mai scump avion de vânătoare

„Cine este inamicul nostru?” Țara care nu a mai fost în război de peste 200 de ani vrea să cumpere avioane noi

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult