O mare bancă elvețiană va lansa o aplicație rivală pentru Revolut și N24

11.09.2020
O mare bancă elvețiană va lansa o aplicație rivală pentru Revolut și N24

Banca elvețiană Credit Suisse va lansa o aplicație rivală pentru Revolut și N24. Aceasta va oferi tranzacții financiare gratuite și un serviciu digital de administrare a activelor.

Aplicația CSX va fi lansată luna viitoare pe piața din Elveția, iar ulterior se va extinde în alte țări.

Citește și: Un miliardar critică dur investițiile prin intermediul Revolut și Robinhood: Se va sfârși în lacrimi

Platforma va include un card de debit, posibilitatea de a aplica pentru credite, instrumente pentru investiții și pensii. Un sistem de administrare a activelor și averilor – pentru care băncile elvețiene sunt renumite – va fi disponibil în aplicație la mijlocul lunii noiembrie.

Băncile tradiționale sunt amenințate de Revolut & Co.

Băncile digitale se bucură de mare succes și amenință afacerile instituțiilor de credit și financiare tradiționale. Aplicații precum Revolut și Robinhood, care permit investiții pe piețele de capital fără comisioane, au atras zeci de milioane de clienți tineri.

Totuși, aceste platforme nu sunt încă foarte solide. Revolut și Monzo au pierdut zeci de milioane de dolari după ce s-au extins rapid la nivel internațional, fapt care îi îngrijorează pe unii utilizatori.

În schimb, startup-ul Robinhood a reușit să devină profitabil.

Credit Suisse va închide un sfert din sucursale și se va concentra pe servicii digitale și susținerea startup-urilor.

Sursa: Cityam.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult