Pierderile Revolut, îngrijorătoare? O nouă rundă de investiții ar putea asigura viitorul băncii digitale

06.07.2021
Pierderile Revolut, îngrijorătoare? O nouă rundă de investiții ar putea asigura viitorul băncii digitale
Foto: Shutterstock

Revolut a consemnat anul trecut pierderi totale de 231,8 milioane de dolari, iar mulți utilizatori s-au întrebat dacă nu cumva există riscul ca firma, prin intermediul căreia investesc pe burse sau în monede virtuale, să aibă probleme serioase. Acest lucru este puțin probabil, mai ales dacă ținem cont de negocierile care au loc în acest moment.

Revolut discută cu reprezentanți ai fondului SoftBank Vision Fund 2 atragerea unei noi rude masive de investiții, care ar duce valoarea startup-ului între 30 și 40 de miliarde de dolari, transmite SkyNews.

Vision Fund 2 ar putea injecta între 750 de milioane și 1 miliard de dolari în startup-ul britanic. Cele două părți ar putea bate palma în curând, iar înțelegerea ar putea fi anunțată peste doar câteva săptămâni.

Printre startup-urile în care a mai investit Vision Fund, cel mai mare fond din lume de investiții în tehnologie, se numără Uber și firma, care oferă servicii de tip cumperi acum și plătești mai târziu, Klarna.

Potrivit sursei citate, de Revolut sunt interesate și alte mari fonduri de investiții. Acestea ar putea fi Tiger Global Management și Dragoneer Investment Group.

Startup-ul britanic concurează, pe segmentul de investiții pe piețele de capital, cu americanii de la Robinhood. Aceștia din urmă nu trec prin cea mai bună perioadă. Firma a primit recent o penalizare record de la FINRA, o instituție non-guvernamentală care supraveghează firmele de brokeraj din SUA.

CITEȘTE ȘI:

Revolut Plus: un nou abonament de servicii, adaptat la cerințele din pandemie

Oamenii renunță la serviciile financiare față în față în favoarea aplicațiilor Revolut sau Monzo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult