UPDATE: Revolut, victima unui atac informatic. Hackerii au furat peste 20 de milioane de dolari (VIDEO)

11.07.2023
Foto: Profimedia Images

UPDATE: Revolut susține, într-o notă trimisă Go4it.ro, că nu a fost vorba de un atac cibernetic, ci de o eroare de plată, exploatată de niște escroci: „Potrivit informațiilor obținute din surse neprecizate de FT și neconfirmate de companie, nu a fost un atac informatic, nu a fost o infracțiune cibernetică, ci o eroare de plată, exploatată de niște escroci”.


Sistemul de plăți al Revolut a fost exploatat de hackeri, care au reușit să fure peste 20 de milioane de dolari. Incidentul s-a petrecut la începutul anului 2022, dar a fost raportat abia acum de publicația Financial Times.

Se pare că atacatorii au exploatat discrepanțe existente între sistemul de plăți din SUA și cel din Europa. Aceștia au inițiat achiziții scumpe de pe un continent pe altul, care au fost refuzate din lipsă de fonduri. Totuși, cumva banii, pe care nu îi aveau, le-au fost returnați, iar apoi au fost retrași de la bancomate. Detaliile tehnice exacte nu sunt cunoscute deocamdată.

Citește și: Revolut lansează Ultra, cel mai exclusivist plan financiar din portofoliul companiei

Problema a fost descoperită la sfârșitul lui 2021. În total, hackerii au furat aproximativ 23 de milioane de dolari. Doar 3 milioane de dolari au fost recuperați.

Informațiile au fost făcute publice de FT la scurt timp după ce poliția franceză a arestat un grup de hackeri numit OPERA1ER. Membrii săi au fost implicați în mai multe atacuri asupra unor instituții financiare. Nu știm dacă ei sunt suspecți și în acest caz.

Revolut, un startup fintech fondat în 2015 la Londra, avea peste 25 de milioane de utilizatori în noiembrie 2022. Aceștia fac tranzacții în valoare de peste 330 de milioane de dolari în fiecare lună. Pe lângă operațiuni bancare, utilizatorii aplicației pot face investiții în diverse active sau donații.

Tot în 2022, Revolut a fost victima unui alt atac informatic. Hackerii au compromis peste 50.000 de conturi. În cazul respectiv, compania a anunțat că nu au fost furați bani și nici date complete de carduri.

Citește și Știrile Go4it: Revolut, exploatat de escroci. Aplicația Strava, fatală pentru un comandant rus. Jocurile video clasice dispar

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult