Robinhood a ajuns la o valoare de 11,2 miliarde de dolari

18.08.2020
Robinhood a ajuns la o valoare de 11,2 miliarde de dolari
Foto: Shutterstock

Robinhood Financial a atras o nouă rundă de investiții în valoare de 200 de milioane de dolari, de la fondul închis D1 Capital Partners.

Compania, care a dezvoltat o aplicație ce le permite utilizatorilor să facă tranzacții cu acțiuni și alte instrumente financiare fără a plăti comisioane, valorează acum 11,2 miliarde de dolari.

Citește și: Iată de ce aplicația Robinhood nu poate influența semnificativ piața de capital

Înființată în urmă cu șapte ani, firma a câștigat rapid popularitate. Serviciul are peste 13 milioane de conturi active, iar comunitatea are în administrare active în valoare de câteva zeci de miliarde de dolari.

Robinhood, o aplicație controversată

Totuși, criticii susțin că Robinhood este o aplicație riscantă pentru investitorii tineri, care nu cunosc foarte bine piețele financiare și nu realizează la ce riscuri se expun. Recent, un utilizator de 20 de ani s-a sinucis după ce a crezut că a înregistrat pierderi de 730.000 de dolari. Alți experți sunt fascinați de serviciu și cred că acesta a „democratizat” accesul la instrumente financiare.

În ciuda criticilor, „investitori Robinhood” au reușit să obțină performanțe mai bune decât unele dintre marile companii de investiții.

Startup-ul a înregistrat vânzări de 180 de milioane de dolari în cel de-al doilea trimestru al acestui an. Veniturile s-au dublat comparativ cu perioad asimilară din 2019, potrivit documentelor depuse de startup la Securities and Exchange Commission (SEC).

Firma a început să se diversifice. Serviciul Robinhood Snacks – care include un newsletter și un podcast – atrage deja 2 milioane de utilizatori pe lună.

Sursa: Robinhood

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video