Smartphone-urile Samsung au ajuns la cel mai ridicat preț din ultimii șase ani

16.06.2020
Smartphone-urile Samsung au ajuns la cel mai ridicat preț din ultimii șase ani

Prețul mediu al unui smartphone Samsung a ajuns, în primul trimestru (T1) al acestui an, la cel mai ridicat nivel din ultimii șase ani, potrivit firmei de cercetare a pieței Strategy Analytics. Comparativ cu ultimele trei luni din 2019, indicatorul a urcat cu 20,7%.

Astfel, în perioada ianuarie – martie 2020 un smartphone Samsung avea un preț mediu de 292 de dolari, cel mai ridicat din ultimii șase ani. Un nivel mai mare, de 297 de dolari, a fost consemnat în T2 din 2014.

Compania din Coreea de Sud, care este cel mai mare jucător de pe piața globală de smartphone-uri, a lansat la începutul acestui an noi modele din seria vârf de gamă Galaxy S, dar și un telefon pliabil. Toate aceste modele au ridicat prețul mediu în T1.

În 2019, un smartphone Samsung costa 247 de dolari, iar în 2018 prețul mediu al unui astfel de dispozitiv era de 251 de dolari.

Datorită prețurilor mai mari, Samsung a atras 22,1% din veniturile de pe piață în primele trei luni ale anului, față de 21,7% în T1 din 2019. Apple a rămas lider, cu 37,5% din venituri.

Strategy Analytics estimează că veniturile înregistrate din vânzarea de smartphone-uri vor scădea cu 21% în 2020 comparativ cu anul trecut.

Conform celui mai nou raport Coutnerpoint, piața de smartphone-uri a înregistrat în aprilie o scădere de 41% față de a patra lună din 2019. Huawei a reușit, în aprilie, să devină cel mai mare producător de smartphone-uri din lume.

Sursă: GSMArena

Foto: Pixabay

CITEȘTE ȘI:

Încă un artist plătit de Samsung a fost prins folosind iPhone

Huawei depășește Samsung și Apple în vânzări, în ciuda restricțiilor SUA

Samsung lansează o variantă de Galaxy S20 cu doar 4GB memorie RAM

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult