Top 10 al celor mai doriți angajatori din România este dominat de companii de tehnologie

24.05.2021
Top 10 al celor mai doriți angajatori din România este dominat de companii de tehnologie
Foto: Shutterstock

Șase companii de tehnologie fac parte din top zece al celor mai doriți angajatori din România.

Studiul „Cei Mai Doriți Angajatori 2021” a fost realizat de firma de recrutare Catalyst Solutions pe un eșantion de peste 14.000 de angajați, în perioada decembrie 2020 – aprilie 2021.

Cel mai dorit angajator din România este, în 2021, compania Microsoft. Din top 10 mai fac parte, în ordinea din top, alte cinci nume din domeniul IT&C: Oracle, Amazon, IBM, Endava și Vodafone. Google România se află pe poziția 11.

„Vom continua să investim în angajații noștri, să promovăm sentimentul de apartenență și să acordăm spațiul necesar pentru a crește împreună”, a declarat Mădălina Stoian, HR Manager în cadrul reprezentanței locale a Microsoft.

Industria preferată a majorității celor care au participat la studiu rămâne IT&C.

Pentru studenți, mediul de lucru prietenos, garantarea unui loc de muncă sigur și suportul în dezvoltarea profesională contează cel mai mult când vine vorba de acceptarea unei oferte. Pentru anagajații cu experiență cele mai importante criterii de selecție sunt recunoașterea performațelor de către angajator și oferta salarială.

Companiile care le permit angajaților să lucreze de acasă sau într-un sistem hibrid sunt mai atractive decât cele care nu permit aceste lucruri.

„Decizia atât a studenților, cât și a profeioniștilor de a accepta un nou loc de muncă va fi influențată în foarte mare măsură de oferirea posibilității unui mix între lucrul de la birou și lucrul de acasă, 73,9% – studenți și 68,1% – profesioniști”, potrivit studiului realizat de Catalyst Solutions.

Sursa: Catalyst Solutions

CITEȘTE ȘI:

Când ne vom întoarce la birou, după pandemie, s-ar putea să nu-l mai reunoaștem

Studiu: Majoritatea celor care lucrează de acasă spun că sunt mai eficienți decât la birou

Sediul unei firme a rămas pustiu, după ce angajații au fost trimiși acasă, în pandemie. „Chiriași” neobișnuiți le-au luat locul

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult