Sediul unei firme a rămas pustiu, după ce angajații au fost trimiși acasă, în pandemie. „Chiriași” neobișnuiți le-au luat locul

03.02.2021
Sediul unei firme a rămas pustiu, după ce angajații au fost trimiși acasă, în pandemie. „Chiriași” neobișnuiți le-au luat locul
Sală de ședințe goală. Nu este din sediul Invoca (Foto: PxHere)

O firmă de tehnologie și-a trimis angajații să lucreze de acasă în pandemie, iar sediul său a fost ocupat de „chiriași” neobișnuiți. O colonie de peste 20.000 de albine a ocupat o parte din spațiul în care lucrau, înainte de criza COVID-19, 210 oameni.

Compania Invoca are închiriat un sediu cu trei etaje în Santa Barbara, California. Birourile au fost goale începând cu luna martie a anului trecut.

„Am discutat mult despre provocările presupuse de întoarcerea la birou după pandemie. Nu ne-am gândit la asta”, a declarat CEO-ul companiei, Gregg Johnson.

Fondată în 2008, firma oferă soluții software pentru platformele de e-commerce.

Citește și: Când ne vom întoarce la birou, după pandemie, s-ar putea să nu-l mai reunoaștem

Albinele și-au construit cuibul într-un perete. Pentru a rezolva problema, conducerea firmei a apelat la o firmă locală, Super Bee Rescue and Removal, care să mute colonia de albine într-un loc sigur. Un tehnician a determinat cu precizie locul unde se afla cuibul, undeva între etajele doi și trei. Acesta conținea 38 de litri de ceară, miere și polen.

Locul nu era unul potrivit pentru insecte. Multe albine au fost atrase de luminile dintr-un hol și au murit deoarece, dezorientate, nu s-au mai putut întoarce la cuib.

Colonia de albine, care includea inclusiv regina, a fost mutată într-un mediu natural. Johnson, care este alergic la înțepăturile de albine, s-a bucurat că incidentul s-a întâmplat atunci când sediul era gol.

Angajații Invoca vor reveni la birou la sfârșitul primăverii sau la începutul verii, potrivit lui.

Sursa: Inc.com

CITEȘTE ȘI:

Jocul de societate Corona, inventat de patru surori în pandemie, e sold-out

Zgomotul de fundal din birouri este la mare căutare în pandemie

Studiu: Majoritatea celor care lucrează de acasă spun că sunt mai eficienți decât la birou

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult