X SHORE Eelex 8000 este o barcă electrică sustenabilă, dar cu preț amețitor

22.09.2021
X SHORE Eelex 8000 este o barcă electrică sustenabilă, dar cu preț amețitor

Firmă suedeză X SHORE a lansat Eelex 8000, o ambarcațiune integral electrică. Barca este construită din materiale sustenabile, printre care fibtă de in, plastic reciclat și plută.

Barca electrică are un motor de 225 kW și este capabilă să atingă o viteză maximă de 30 de noduri (aprox. 55,5 km/h).

Autonomia, cu bateriile (pachet de 126 kWh) încărcate complet și la temperaturi normale, este de 185 km. Tehnologia fast charging asigură încărcarea acumulatorilor de la 20% la 80 % în o oră și 10 minute, potrivit producătorului.

Eelex 8000 se poate conecta la ceasurile Garmin MARQ, pe care utilizatorii le pot folosi pe post de chei. Nava dispune, la fel ca automobilele Tesla, de un display tactil de mari dimensiuni (diagonală de 24”).

În aplicația dedicată utilizatorii văd mereu unde se află ambarcațiunea lor.

X-Shore va construi doar 400 de unități Eelex 8000. Prețul ambarcațiunii este piperat și începe de la 320.000 de dolari.

Revoluția vehiculelor electrice ajunge în toate sectoarele. Spirit of Innovation, un avion electric construit de producătorul de motoare Rolls-Royce, a efectuat cu succes primul zbor în Anglia.

Totodată, un tren integral electric, dezvoltat de Alstom, a fost testat în Germania pe o linie publică.

Sursa: X-SHORE

CITEȘTE ȘI:

BMW va prezenta un concept de automobil electric reciclabil 100%

O echipă de studenți a construit un automobil electric care include doar materiale reciclate

„Elon Musk” din Est: Un tânăr și-a construit propria mașină electrică, de la zero

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult