Cu ce îmbunătățiri vine camera Fujifilm X-S20

19.12.2023
Cu ce îmbunătățiri vine camera Fujifilm X-S20

Fujifilm a lansat recent noul său model Fujifilm X-S20, care se distinge prin funcții video îmbunătățite și un mod vlog nou. Cu un design modern, camera cu obiectiv interschimbabil păstrează multe din caracteristicile modelului X-S10, inclusiv stabilizarea imaginii în corpul camerei și numeroasele porturi, dar aduce și îmbunătățiri importante pentru pasionații de fotografie.

Fujifilm X-S20 vine la un preț recomandat de 6.000 RON doar pentru dispozitiv, cu opțiuni de kituri care includ obiectivele XC15-45 și XF18-55. Astfel, prețul diferă în funcție de kit-ul ales.

Ca și specificații importante, X-S20 păstrează același senzor X-Trans de 26MP și un sistem de stabilizare a imaginii ușor îmbunătățit, menținând un design destul de asemănător cu predecesorul său.

Cu toate acestea, schimbările sunt evidente: butoanele și cadranurile au fost repoziționate sau mărite pentru o utilizare mai ușoară, iar prinderea a fost mărită pentru a integra o baterie mai mare. De asemenea, s-a adăugat și un capac pentru mufa de la căști.

X-S20, superior pe partea video fața de modelul anterior

Procesorul X5, oferă modelului X-S20 un avans în ceea ce privește capabilitățile video. Camera suportă acum înregistrare internă 4K/60 4:2:2 10-bit și 6.2K open-gate (aspect 3:2). Pentru cei care doresc să utilizeze un HDMI extern, camera poate acum transmite către ProRes RAW sau Blackmagic RAW.

Fotografiile vor beneficia, de asemenea, de procesorul X5. Fujifilm a introdus un algoritm îmbunătățit de focalizare automată, dezvoltat inițial pentru modelul high-end X-H2S, îmbunătățind astfel fiabilitatea capturii în mișcare.

X-S20 primește, de asemenea, și modurile de detectare din gama X-H2, care pot fi selectate individual în modurile PASM sau personalizate, incluzând modurile animal, pasăre, automobil, motocicletă & bicicletă, avion și tren.

Schimbarea majoră este trecerea de la bateria mai mică, NP-W126 de 8.7Wh, la bateria NP-W235 de 16Wh, dublând aproape capacitatea bateriei. Numărul de fotografii estimate CIPA pe o singură încărcare crește de la 325 la 750, sau chiar 800 în setarea de economisire a energiei a camerei. Pentru a incorpora această baterie, prinderea camerei este ușor mai mare, ceea ce face ca aparatul să fie mai confortabil de ținut. De asemenea, alături de baterie se află slotul pentru cardul SD UHS-II.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult