Olympus Air, o cameră foto externă pentru telefonul mobil

05.02.2015
Olympus Air, o cameră foto externă pentru telefonul mobil

În toamna lui 2013, Sony a lansat două accesorii pentru smartphone mai puţin obişnuite, QX10 şi QX100 fiind practic două aparate foto compacte care se ataşau unui telefon mobil. În ciuda primirii cam reci provocată de setările limitate şi viteza de lucru redusă, Sony a recidivat cu modelele superioare QX1 şi QX30, iar acum a venit şi rândul celor de la Olympus să testeze discret această piaţă cu Olympus Air.

La fel ca cele patru produse lansate de Sony, noua cameră foto Olympus Air este gândită să fie utilizată împreună cu un smartphone. Olympus Air oferă un buton pentru declanşare, filet pentru trepied, slot MicroSD, interfeţe Wi-Fi şi Bluetooth pentru conectare şi control şi o baterie cu o capacitate suficientă pentru captura a 320 de imagini.

Compania şi-a folosit bogata experienţă din domeniul foto şi a implementat un senzor de 16 MP în format Four Thirds, montura standard permiţând şi ataşarea oricărui obiectiv Micro Four Thirds. Mai mult, compania a afirmat că utilizatorii vor putea cumpăra şi adaptoare de la Micro Four Thirds la alte monturi, ceea ce va permite refolosirea obiectivelor pe care deja le deţinem. Pe lângă aceste dotări, Olympus Air se laudă cu un sistem de focalizare cu 81 de puncte de detecţie şi un timp de expunere care poate scădea până la 1/6000 secunde.

Camera foto Olympus Air este însoţită de o serie de aplicaţii pentru telefonul mobil, acestea oferind, de pildă, o interfaţă care imită butoanele camerelor foto din seria OM-D sau oferă filtrele de procesare Art Filter. Olympus Air şi telefon vor comunica prin intermediul conexiunii Wi-Fi, însă conexiunea Bluetooth va permite activarea aplicaţiilor atunci când camera este pornită, ceea ce va elimina timpii morţi. În plus, Olympus va oferi şi un kit de dezvoltare software care le va permite dezvoltatorilor interesaţi să creeze aplicaţii suplimentare.

Camera Olympus Air va fi disponibilă începând cu luna martie a acestui an la un preţ de circa 290 de dolari (sau 425 de dolari împreună cu un obiectiv 14-42mm f/3.5-5.6) , însă compania nu a anunţat încă disponibilitatea ei dincolo de graniţele Japoniei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News