Un bărbat, tată a 3 copii, a compromis sute de camere web pentru a urmări femei în intimitate

19.04.2023
Un bărbat, tată a 3 copii, a compromis sute de camere web pentru a urmări femei în intimitate

Un bărbat în vârstă de 60 de ani din Marea Britanie a compromis sute de camere web din întreaga lume pentru a urmări femei în intimitatea locuințelor acestora.

Christopher Taylor, din localitatea Abram, Comitatul Metropolitan Greater Manchester, este căsătorit și are trei copii. El a reușit să compromită, timp de mai mulți ani, camerele web din computerele a 772 de persoane din 39 de țări, potrivit autorităților. Printre altele, Taylor a înregistrat victimele în timp ce întrețineau relații sexuale sau se dezbrăcau.

Bărbatul a compromis camerele cu ajutorul unui program malware. El a plasat link-uri false pentru descărcarea unei aplicații numite Cammy (care există și permite administrarea camerelor video) pe site-uri de torrente, dar și false link-uri către clipuri video pentru adulți pe site-uri dedicate. Cei care dădeau click pe aceste legături își compromiteau computerele, iar Taylor primea control asupra camerelor web de pe acestea.

Citește și: Un bărbat se simțea rău. A aflat motivul după ce a montat o cameră ascunsă în bucătărie

Poliția crede că Taylor a înregistrat 47 de femei în timp ce întrețineau relații sexuale cu partenerii lor. Anchetatorii au găsit pe laptopul lui peste 80.000 de imagini și clipuri video filmate pe ascuns în locuințele victimelor.

Britanicul a fost prins după ce angajați ai Georgia Institute of Technology din SUA au descoperit programul pe laptopul unei studente. Aceștia au contactat FBI, care a început o anchetă.

Bărbatul a fost pus sub acuzare la sfârșitul anului trecut, după o anchetă care a durat șapte ani. Christopher Taylor a pledat vinovat.

Zilele trecute, bărbatul a fost condamnat la 14 luni de închisoare.

Sursa: Yahoo News UK

Foto: Pixabay/MarcWinter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult