FOTO, VIDEO: Soneria inteligentă a unui bărbat a sunat la 02:00, declanșată de un vizitator total neașteptat

28.07.2020
FOTO, VIDEO: Soneria inteligentă a unui bărbat a sunat la 02:00, declanșată de un vizitator total neașteptat
Foto: Reddit/Xelfer

Un bărbat a tras o mică sperietură după ce soneria inteligentă Ring pe care o are instalată la ușă a sunat la ora 02:00.

Vizitatorul care a acesat dispozitivul nu era o persoană care avea nevoie de ajutor sau o cunoștință, ci un păianjen uriaș. Incidentul s-a petrecut în Australia, unde astfel de animale pot fi întâlnite frecvent.

Arahnida care a declanșat soneria este un păianjen vânător. Aceștia sunt atât de mari încât prind șopârle.

Bărbatul a publicat imagini pe Reddit, iar acestea s-au viralizat. „Acest amic îmi tot suna la ușă la ora 02:00” a scris el. Deși mulți utilizatori ai platformei s-au declarat înspăimântați, păianjenii vânători nu sunt periculoși pentru om, deoarece nu sunt veninoși.

Old mate kept ringing my doorbell at 2am from r/australia

Un utilizator de Reddit i-a sugerat bărbatului să lase animalul în casă, pentru a prinde insectele. Sfatul este unul bun.

De ce e bine să lași păianjenii din casa ta în pace

Un entomolog a explicat de ce este bine ca aceste animale să fie lăsate în viață în locuințele oamenilor, transmite Gândul. Matt Bertone și colegii lui de la North Carolina State University au descoperit păianjeni în toate locuințele, indiferent cât de curate erau acestea.

Aceste animale sunt, potrivit specialistului, importante pentru ecosistemele interioare din locuințe. Păianjenii consumă de la muște moarte căzute pe podea sau rămase în colțurile ferestrelor, până la țânțari care se pregătesc să îi muște pe locatarii casei în timpul nopții și alte insecte, precum ploșnițele. În ceea ce privește țânțarii, aceștia pot transmite, după cum se știe, boli grave.

Foto: Pixabay

Deși majoritatea păianjenilor au venin, acesta nu este suficient de puternic pentru a afecta semnificativ oamenii. Mai mult, cei mai mulți păianjeni care se găsesc în locuințe nu sunt capabili să penetreze pielea umană atunci când mușcă. Nu în ultimul rând, aceste animale nu sunt agresive.

De aceea, Bertone spune că ar trebui să lăsați păianjenii din locuințe în pace, deoarece ajută la păstrarea unui mediu mai curat și mai sănătos.

Foto: Reddit/Xelfer

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult