AMD ar fi primit licență de colaborare cu Huawei de la autoritățile americane

21.09.2020
AMD ar fi primit licență de colaborare cu Huawei de la autoritățile americane

Autoritățile SUA au făcut în așa fel încât niciun producător de procesoare nu poate onora comenzi de componente către Huawei dacă procesul de fabricație folosește tehnologii americane. Astfel, TSMC, Samsung sau Hynix, unii dintre cei mai mari producători de procesoare, ecrane și memorii din lume, nu mai pot livra noi comenzi către producătorul chinez. Zvonurile spun însă că producătorul american AMD a primit o licență de la autoritățile americane, pentru a livra procesoare de PC către Huawei.

AMD ar fi una dintre puținele companii care au primit licență de colaborare cu Huawei

Alte companii au cerut astfel de licențe în trecut, printre care și Qualcomm sau MediaTek, dar AMD pare să fie prima companie care primește undă verde de la americani. Desigur, asta nu va rezolva problemele Huawei în totalitate, însă măcar știe că va mai putea produce laptop-uri din gama MateBook în continuare. Asta dacă va reuși să găsească un furnizor cu licență de la americani și pentru alte componente precum memorii sau stocare.

Ce nu rezolvă acest parteneriat este însă nevoia de procesoare pentru dispozitivele mobile. Analiștii de afaceri spun că Huawei ar avea în stoc componente pentru producția de smartphone-uri până la jumătatea anului viitor. Desigur, aceste proiecții nu iau în calcul modificările în producție pe care Huawei le-ar putea face. Compania ar putea să mai scadă din numărul enorm de dispozitive diferite pe care le produce. De asemenea, pe segmentul high-end, modelele Mate 40 ar putea fi ultimele pentru următoarea perioadă, întrucât compania nu mai poate produce și nici cumpăra astfel de cipuri. Zvonurile spuneau că ar putea exista în jur de 8,8 milioane de cipuri Kirin 9000 pe stoc, acestea fiind ultimele pe care TSMC le-a livrat către Huawei.

În același timp, în China, prețurile telefoanelor Huawei sunt în continuă creștere. Se pare că utilizatorii au început să cumpere telefoanele companiei mai mult, știind că acestea ar putea dispărea în curând, dar totodată fac asta și în semn de solidaritate, știind că Huawei are probleme din cauza restricțiilor SUA. Modele precum Huawei Mate 30 RS Porsche Design au crescut în preț cu peste 400 de dolari în ultimele câteva luni, în timp ce media pentru întreaga gamă a companiei este de 60-70 dolari în plus.

sursa: GizChina

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult