Apple angajează deja ingineri pentru dezvoltarea tehnologiei 6G

20.02.2021
Apple angajează deja ingineri pentru dezvoltarea tehnologiei 6G

Apple a fost una dintre ultimele companii care au adoptat tehnologia 5G pe piața de smartphone-uri. Unul dintre motive este cu siguranță faptul că rețelele 5G încă nu sunt destul de dezvoltate la nivel mondial pentru a oferi un beneficiu mare utilizatorilor, însă și disputa companiei cu Qualcomm, care abia în 2019 a fost rezolvată, a contribuit. Se pare însă că Apple plănuiește să nu piardă trenul 6G, pregătind deja terenul. Compania a publicat un anunț de angajare pentru ingineri care să ajute la dezvoltarea standardului 6G și tehnologii referitoare la acesta.

Apple a ratat startul pentru 5G, dar se pregătește din timp pentru 6G

Momentan, Apple are doar 4 telefoane cu 5G pe piață, toate lansate în urmă cu mai puțin de șase luni. De altfel, tehnologia 5G abia se pregătește să ajungă la o oarecare maturitate, alături de modem-urile și dispozitivele din cea de-a doua generație. Cu toate acestea, atât Apple, cât și Huawei și alte companii din industrie, încep să se pregătească pentru viitor. Nimeni nu știe încă ce va fi tehnologia 6G și probabil că nu vom ști în următorii câțiva ani.

Totuși, la astfel de tehnologii contribuie întreaga industrie, iar Apple nu vrea să rămână în urmă în viitor, așa că se pregătește de pe acum. Apple caută ingineri pentru divizia sa de cercetare în domeniul standardelor de conectivitate de generație următoare, iar descrierea postului explică destul de bine ce vor face aceștia pentru următorii câțiva ani:

„Vei lucra la definirea conceptelor la nivel de sistem, propunerea și cercetarea unor idei și algoritmi inovatori, vei realiza simulări de sistem complexe, vei stabili rapid platforme pentru a te ajuta să îți demonstrezi ideile și vei realiza protocoale RAN pentru următoarea generație de sisteme celulare (6G).”

Se zvonește de multă vreme că Apple lucrează la dezvoltarea propriului modem 5G, compania preluând vechea echipă care dezvolta astfel de tehnologii pentru Intel. Astfel, nu este ieșit din comun ca Apple să pregătească în avans tehnologiile 6G de care va avea nevoie peste probabil 10 ani, când tehnologia 6G ar putea fi lansată.

sursa: Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News