Decizie îndrăzneață luată de Mercedes-Benz: Nu va mai dezvolta astfel de mașini

13.09.2021
Decizie îndrăzneață luată de Mercedes-Benz: Nu va mai dezvolta astfel de mașini
Mercedes-Benz C300e (Foto: Shutterstock)

Mercedes-Benz a anunțat că nu va mai dezvolta noi modele de automobile plug-in hybrid (PHEV) pentru se concentra exclusiv pe automobile integral electrice. Marca germană a transmis deja că până în 2030 va deveni una care produce doar EV-uri, în Europa, America de Nord și Japonia.

Începând cu 2025, compania va introduce platforme noi doar pentru vehicule electrice.

PHEV, o tehnologie de tranziție pentru Mercedes-Benz

Tehnologia PHEV i-a ajutat pe mulți producători de automobile să facă tranziția spre modele electrice. Un plug-in hybrid dispune de un motor electric și de unul cu ardere internă. Aceste automobile folosesc prima dată motoarele electrice, alimentate de baterii. Vehiculele trec pe motorul cu ardere internă când acumulatorii sunt consumați.

Autonomia pe baterii diferă semnificativ în cazul acestor mașini. Bateriile nu sunt încărcarte de motorul tradițional. Când sunt epuizate, acestea trebuie încărcate la priză, la fel ca în cazul modelelor integral electrice. Exemple de astfel de mașini sunt: BMW 330e, Skoda Superb iV sau Mercedes-Benz C300e.

Mercedes a anunțat deja că nu mai dezvoltă nici noi motoare tradiționale, ci va îmbunătăți modelele existente. Pe piețele mai puțin dezvoltate, Mercedes-Benz va oferi mașini tradiționale până când acestea „vor fi eliminate de piață”, potrivit CEO-ului Daimler, Olla Källenius.

Alt nume mare care a anunțat că nu mai dezvoltă noi motoare cu ardere internă este Audi.

Sursa: Motor1

CITEȘTE ȘI:

Cel mai interesant EV al momentului e ieftin și primește baterii noi în 3 minute

Dacia a anunțat când va deveni o marcă integral electrică, dacă nu e prea târziu

Cea mai mare instalație pentru captarea dioxidului de carbon din atmosferă, inaugurată în Islanda

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult