Fondatorul Nikola, acuzat de fraudă, părăsește compania cu o avere uriașă

23.09.2020
Fondatorul Nikola, acuzat de fraudă, părăsește compania cu o avere uriașă
Foto: Captură din video

Trevor Milton, fondatorul Nikola Motor, a anunțat că se retrage din toate pozițiile pe care le deține în compania suspectată de fraudă de arbitrul pieței financiare din SUA, Securities and Exchange Commission (SEC). Milton rămâne, însă, cu o avere semnificativă, în urma înțelegerii pe care a făcut-o cu compania în weekend, transmite CNBC.

Trevor Milton a renunțat la un contract de consultanță pe doi ani în valoare de 20 de milioane de dolari și la acțiuni legate de performanță în valoare de aproximativ 166 de milioane de dolari. Mai mult, antreprenorul de 39 de ani nu mai are voie să influențeze în niciun fel deciziile conducerii startup-ului în următorii trei ani.

Fondatorul Nikola e miliardar în dolari

Fostul președinte executiv al companiei păstrează, însă, titluri Nikola care valorează 3,1 miliarde de dolari. Dacă vinde acțiunile pe care le deține acum sau doar o parte din ele, Milton poate trăi toată viața fără grijii financiare. Chiar dacă totul a fost o escrocherie bine pusă la punct, așa cum susține compania Hindenburg Research, Milton a câștigat o mulțime de bani.

Înainte să își anunțe retragerea, Milton deținea funcția de președinte executiv al startup-ului din Arizona. El a părăsit și consiliul director al companiei.

Recent, Hindenburg Research a acuzat startup-ul Nikola că a mințit în legătură cu tehnologia pe care o deține și că a ascuns multe probleme. Cea mai importantă acuzație adusă este că Nikola a filmat, într-o reclamă, unul dintre camioanele sale în timp ce cobora o pantă, deoarece nu era capabil să se deplaseze folosind propriul sistem de propulsie.

CITEȘTE ȘI:

GM devine acționar Nikola și va construi modelul electric Badger

Toate veniturile unui producător de vehicule electrice, obținute după ce i-a instalat panouri solare președintelui

Un constructor de vehicule electrice a primit o comandă pentru 2.500 de camioane de gunoi

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult