Intel confirmă noua ofertă de procesoare Core, bazate pe nucleul Kaby Lake

01.11.2016
Intel confirmă noua ofertă de procesoare Core, bazate pe nucleul Kaby Lake

Inel a publicat lista noilor modele de procesoare Kaby Lake, pregătite pentru lansare la începutul anului viitor. Cap de afiş sunt noul model Core i7-7700K şi versiunea accesibilă Core i5-7600K, destinate PC-urilor desktop.

Aşteptată să fie anunţată oficial în luna ianuarie, cu ocazia expoziţiei CES 2017, noua ofertă de procesoare Kaby Lake pare mai degrabă o împrospătare pentru actuala serie Skylake, aducând frecvenţe de funcţionare uşor mărite şi o mai bună gestionare a consumului de energie. Toate acestea sunt însă atribuite optimizării procesului de fabricaţie pe 14nm şi nu folosirii unui design de procesor complet nou.

Astfel, procesoarele Intel Core din a şaptea generaţie păstrează compatibilitatea cu chipseturile Intel Series 100, putând fi instalate ca soluţie de upgrade folosind plăci de bază cu socket LGA 1151 din actuala generaţie.

Cumpărătorii vor avea de ales între modele quad-core având un consum TDP începând de la 35W (Core i5-7400T) şi până la 95W în cazul vârfului de gamă Core i7-7700K. Frecvenţele de funcţionare nu cresc însă foarte mult, sporul de 200-300 MHz aducând doar beneficii minore în privinţa performanţelor obţinute. Desigur, rezultate mai bune ar putea fi obţinute folosind procedeul de overclocking, aplicabil procesoarelor din seria K.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult