NVIDIA GeForce RTX 2070 review: ASUS ROG Strix, MSI Armor şi MSI Gaming Z

08.11.2018
NVIDIA GeForce RTX 2070 review: ASUS ROG Strix, MSI Armor şi MSI Gaming Z
MSI GeForce RTX 2070 Armor – Prezentare

MSI GeForce RTX 2070 Armor – Prezentare

Implementarea MSI Armor a lui RTX 2070 este o variantă mai „modestă” în gama producătorului taiwanez. Aceasta este următoarea după modelul „standard” numit AERO, care foloseşte o soluţie răcire clasică, cu turbină, deci nu ne aşteptăm la frecvenţe foarte înalte din fabrică de la aceasta.

Asemeni implementărilor RTX 2080 testate anterior, şi modelul RTX 2070 Armor de la MSI este o placă neaşteptat de mare, având în vedere poziţionarea sa în gamă. Avem de a face cu un PCB foarte lat, care depăşeşte cu vreo 2 cm suportul de montare pe carcasă. Peste acest PCB a fost montată o soluţie de răcire ceva mai „modestă” decât am întâlnit pe RTX 2080 Gaming X Trio, cu doar două ventilatoare şi radiatoare cu suprafaţă mare la bază, însă înalte cam de un slot şi jumătate.

De fapt, întreaga placă este puţin mai înaltă decât o implementare dual slot, plasticul din jurul ventilatoarelor fiind destul de gros, însă motivul pentru aceste dimensiuni sunt dimensiunile celor două coolere. Chiar dacă placa este în teorie una mai „subţire” de la MSI, aceasta nu este în niciun caz „mică”. Din fericire, nu este tocmai lungă, putând fi găzduită cu succes în majoritatea carcaselor de pe piaţă.

Şi acest model beneficiază de o placă metalică, pe care sunt montate radiatoarele, acestea asigurând un transport de căldură mai eficient de la memorii şi este acoperită pe spate cu o placă metalică. Fiind vorba despre o placă video nu foarte grea, aceasta nu este livrată cu o bară de susţinere.

Alimentarea se face printr-o mufă cu 6 pini şi una cu 8 pini, o soluţie similară cu cea a lui RTX 2080 în varianta Gigabyte Gaming OC, testată de curând. Modelul Founder’s Edition de la NVIDIA se alimentează însă cu un singur conector de 8 pini, deci încă de la început este sugerat că acest model ar putea să primească un overclocking îmbunătăţit faţă de frecvenţele de referinţă.

Desigur, o parte din această energie se duce spre cele două coolere, iar alta spre LED-urile RGB de pe laterală, care iluminează logo-ul MSI. Un lucru care sare imediat în ochi la acest model este lipsa unui conector NVLINK, noua magistrală pentru conectarea mai multor plăci în SLI. NVIDIA a păstrat această capabilitate doar pentru modelele de top RTX 2080 şi RTX 2080 Ti, variantele 2070 fiind complet lipsite de posibilitatea de utilizare a două plăci video în paralel.

La capitolul conectivitate, RTX 2070 în varianta Armor beneficiază de o configuraţie „standard”, cu trei port-uri DisplayPort 1.4 şi un HDMI 2.0b, alături de noul port USB Type-C pe care îl vom întâlni de acum înainte din ce în ce mai des.

Galerie foto

 

Părţi pozitive

NVIDIA a realizat un cip nou pentru seria 2070, nu a refolosit 2080-uri inferioare
Seria 2070 este mai puternică decât vechea serie 1080
Sistemele de răcire de pe implementările MSI şi ASUS sunt foarte bune
Performanţă foarte bună, în special în 1440p

Părţi negative

Există două variante de cipuri TU106, iar NVIDIA nu a anunţat asta dinainte
Cipul „inferior” a putut fi mai bine overclockat, în timp ce modelele superioare au atins frecvenţe mai modeste
Tehnologiile RTX şi DLSS nu pot fi testate din lipsă de jocuri compatibile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult