Sistem de gaming ASUS ROG G20 – Review

Sistem de gaming ASUS ROG G20 – Review
Impresii

Impresii

Instalarea sistemului este foarte simplă. Nu trebuie decât să conectezi cele două surse de alimentare, monitorul, perifericele şi sistemul audio preferat şi poţi da drumul jocurilor. Am folosit sistemul ROG G20 pentru a juca unele dintre cele mai pretenţioase titluri de PC şi s-a descurcat de minune. Battlefield 4, Titanfall, The Witcher 2, Assassin’s Creed IV şi multe alte titluri au putut fi jucate pe detalii maxime, cu mici ajustări în funcţie de joc.

Evident, nu toate vor rula în Full HD cu totul la maxim şi cu antialiasing mai mare de 4X. Avantajul acestei sesiuni de testare a fost faptul că am avut la dispoziţie un display ASUS ROG Swift PG278Q cu GSYNC, care a reuşit să ofere o experienţă de joc excelentă. Fiind un monitor QHD, am testat pe ROG G20 şi jocuri în această rezoluţie (2564 x 1440), însă nu toate pot rula la 60 de cadre pe secundă cu detalii maxime.

Am descoperit că ajustând anumite setări mai pretenţioase precum PhysX, Antialiasing, şi HBAO, poţi obţine rezultate decente chiar şi în rezoluţii mai mari decât Full HD pe G20. Totuşi, monitorul ROG PG278Q este puţin cam pretenţios pentru acest sistem. Pentru a rula jocuri atât în rezoluţie QHD, cât şi la 120 sau 144 cadre pe secundă (frecvenţele de refresh maxime ale acestuia), este nevoie de o soluţie dual-GPU. Avantajul acestui monitor, care poate să justifice cumpărarea sa chiar şi pe un sistem single-GPU este tehnologia GSYNC de la NVIDIA, care elimină artefactele cauzate de framerate variabil. Astfel, în multe jocuri efectul deranjant de stuttering poate dispărea complet.

ROG G20 a fost probabil cel mai puternic PC pe care am avut ocazia să îl testez şi nu am fost dezamăgit. De asemenea, monitorul PG278Q a reuşit să mă impresioneze, în ciuda faptului că este bazat pe un panou TN cu unghiuri de vizibilitate mai puţin decât ideale. Cert este că am fost plăcut surprins de ambele produse şi abia aştept lansarea unor monitoare ASUS cu frecvenţă de refresh mare, construite pe panouri IPS.

Acestea fiind spuse, hai să vedem şi o serie de benchmark-uri de performanţă axate pe gaming.

Părţi pozitive

Design excelent
Performanţă de top
Nivel de zgomot redus în idle
Nu necesită asamblare

Părţi negative

Preţ ridicat
Luminile pot fi deranjante pe întuneric
Nivel de zgomot ridicat în full load

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult