VIDEO: Ce poate să facă cel mai mic „iMac” din lume

24.08.2020
VIDEO: Ce poate să facă cel mai mic „iMac” din lume

Un inginer a realizat cel mai mic „iMac” din lume, care este puțin mai înalt decât o doză de energizant. Michael Pick, cunoscut și ca „The Casual Engineer”, a construit computerul pe baza unui Raspberry Pi 4.

Dispozitivul, care este un omagiu adus popularului computer all-in-one de la Apple, este capabil să ruleze jocul Minecraft.

Pick a trebuit să dea dovadă de foarte multă inventivitate pentru a finaliza proiectul. Dispozitivul are un display IPS cu diagonala de 7” și o carcasă realizată cu o imprimantă 3D.

Carcasa, imprimată 3D

Michael a eliminat două dintre porturile USB și portul Ethernet ale mini-computerului Pi pentru ca acesta să intre în carcasă. Computerul se conectează la internet wireless.

Un „iMac” care rulează un sistem de operare adevărat

Micuțul „iMac” este alimentat cu energie printr-un port USB-C poziționat sub ecran. Dispozitivul are un singur port USB standard.

Computerul este răcit cu un ventilator realizat special pentru proiect, iar procesorul este prevăzut cu un mic radiator.

Carcasa este acoperită cu o vopsea metalizată, iar ecranul are o ramă neagră, pentru a imita adevăratele computere iMac.

Dispozitivul rulează sistemul de operare iRaspbian, bazat pe Linux, care are o interfață asemănătoare cu cea a macOS.

În clipul video de mai jos aflați mai multe detalii despre proiect de la creatorul lui:

Sursa: The Casual Engineer

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult