Aur în valoare de 2,5 milioane de dolari, găsit într-un tanc cumpărat pe internet

09.10.2020
Aur în valoare de 2,5 milioane de dolari, găsit într-un tanc cumpărat pe internet

Tanks-Alot este o companie din Londra care le oferă clienţilor posibilitatea să meargă cu vehicule militare reale, care au fost folosite pe câmpul de luptă sau s-au aflat în serviciul unei armate. Acestea pot fi chiar închiriate pentru anumite evenimente.

Nick Mead, fondatorul firmei, a găsit în urmă cu câteva luni pe eBay un tanc (o versiune chineză a modelului rusesc T-54) de vânzare, care a fost folosit în timpul Războiului din Golf. L-a cumpărat cu 40.000 de dolari, iar la scurt timp după ce l-a inspectat cu atenţie a avut parte de o mare surpriză.

Citește și VIDEO: Iată ce a descoperit un șofer de Tesla Model 3 după 58.000 de km parcurși cu mașina

În incinta motorului a descoperit 12 lingouri de aur. Valoarea estimată a acestora este de 2,5 milioane de dolari. Nick a chemat imediat poliţia şi a predat metalul preţios.

Ulterior s-a aflat că aurul a fost ascuns în tanc de soldaţi irakieni aflaţi în Kuweit, după ce şi l-au însuşit dintr-o zonă ocupată. Nu se ştie de ce nu au mai reuşit să îl ia din locul în care l-au ascuns.

Sursa: Tanks-Alot
CITEȘTE ȘI:
Țara care a inventat tancurile ar putea fi prima din Vest care renunță complet la ele
Tanc sovietic, descoperit aproape intact după ce a stat 56 de ani sub apă
Biatlon cu tancuri, unul dintre cele mai ciudate sporturi din lume
Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult