GALERIE FOTO. Imaginile câştigătoare ale National Geographic Photography Contest 2015

30.12.2015
GALERIE FOTO. Imaginile câştigătoare ale National Geographic Photography Contest 2015

„Dirt”, imaginea unei tornade surprinsă în apropiere de o casă de lângă oraşul american Simla, statul Colorado, este câştigătoarea marelui premiu al National Geographic Photography Contest 2015. National Geographic este un lider în domeniul fotografiilor.

La ediţia din acest an a National Geographic Photography Contest au fost înscrise 13.000 de fotografii, la competiţie participând atât fotografi profesionişti, cât şi amatori.

Concursul a avut trei categorii – „Oameni”, „Locuri” şi „Natură” -, fiind jurizat de o comisie alcătuită atât din fotografi ai National Geographic, cât şi de alţi experţi în domeniu.

Fotografia câştigătoare a marelui premiu al acestei competiţii, „Dirt”, a fost realizată de James Smart şi face parte din categoria „Natură”.

Citeşte şi VIDEO. eDrink – dispozitivul care transformă o cafea fierbinte în energie pentru încărcarea telefonului

Citeşte şi Cum distrug luminiţele de Crăciun semnalul de la Wi-Fi

Pe de altă parte, câştigătoarea secţiunii „Locuri” este fotografia „Asteroid”, realizată de Francisco Mingorance, în Cardeñas, Spania.

Câştigătoarea categoriei „Oameni” este fotografia „At the Playground”, realizată de Joel Nsadha, în Kampala, Uganda.

Pe de altă parte, la secţiunea „Natură”, au primit menţiuni de onoare următoarele fotografii: „Orangutan in the Rain”, de Andrew Suryono, „Acrobats of the Air”, de Alessandra Meniconzi, „Changing Shifts”, de Mohammed Yousef, „Colorful Chaos”, de Bence Mate, şi „Surrealist Painting in Nature”, de Tugo Cheng.

Citeşte şi O companie vrea să-şi pună angajaţii să poarte brăţări care să le monitorizeze viaţa zi şi noapte

Citeşte şi DOUĂ profiluri pe Facebook pentru fiecare utilizator. Află care este diferenţa între ele

La categoria „Oameni” au primit menţiuni de onoare fotografiile „Overlooking Iraq From Iran”, de Yanan Li, şi „Nothing to Declare”, de Lars Hübner.

 

Citeşte şi Din 2016 toate telefoanele ASUS vor fi dotate din fabrică cu AdBlock Plus

Citeşte şi Care au fost cele mai performante procesoare de smartphone în 2015

Pe de altă parte, printre fotografiile remarcate de editorii National Geographic, dintre cele înscrise la concurs, se numără şi două imagini realizate de doi români.

Una dintre acestea se numeşte „About childhood #1” şi a fost realizată de Cezar Gabriel Popescu. În această fotografie, care în concursul National Geographic a fost încadrată la categoria „Oameni”, este prezentat Costel, un băiat dintr-un sat din apropierea oraşului Iaşi, care îşi aşteaptă părinţii plecaţi la cumpărături. El şi familia sa trăiesc într-o căsuţă cu două camere, care sunt încălzite de o sobă folosită şi pentru gătit.

O altă fotografie remarcată de editorii National Geographic este „Two worlds!”, realizată de Cătălin Urdoi şi care surprinde o dimineaţă ceţoasă din Bucovina. Această imagine este încadrată la categoria „Locuri”.

Câştigătorul marelui premiu va primi 10.000 de dolari, dar şi o călătorie la sediul central din Washington, SUA, al National Geographic, pentru a participa la seminarul anual de fotografie al organizaţiei, care se va desfăşura în ianuarie 2016. Totodată, câştigătorii categoriilor de la acest concurs vor primi câte 2.500 de dolari.

Sursă mediafax.ro

Citeşte şi Huawei se apropie de Samsung şi Apple. În 2015 a vândut 100 de milioane de smartphone-uri

Citeşte şi Piaţa de brăţări de fitness şi smartwatch-uri creşte de peste 9 ori în 5 ani

Urmărește Go4IT.ro pe Google News